Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre Pizza Simplă cu Roșii și Rozmarin (Focaccia), un produs de panificație specific bucătăriei italiene, ce conține ulei de măsline, roșii și rozmarin. Este un fel de pizza de la noi, fără prea multe adaosuri, care se consumă ca aperitiv și este deosebit de gustoasă. Precizez faptul că pentru reușita acesteia, cântăriți ingredientele, nu puneți nici mai mult, nici mai puțin și trebuie lăsată la crescut în timpii indicați în rețetă.

Pizza Simplă cu Roșii și Rozmarin (Focaccia)

5.0 from 1 vote
Course: Aperitive, Fainoase, Retete rapideCuisine: ItalianaDifficulty: Usoara
Porții

20

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

25

minutes
Timp la crescut

2

ore
Gata în

2

hours 

35

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 500 g făină

  • 400 ml apă călduță

  • 1 cub drojdie proaspătă (25 g)

  • 1 linguriță zahar

  • 50 ml ulei de măsline

  • 1 lingură rasă de sare

  • rozmarin

  • 4-5 roșii cherry

Mod de preparare

  • Într-un bol încăpător punem 400 ml de apă călduță și dizolvam drojdia. Adăugăm 1 linguriță de zahar, uleiul de măsline și încorporam făina puțin câte puțin amestecând continuu. Aproape de final adăugăm lingura de sare și frământăm bine până obținem un aluat elastic și lipicios.
  • Acoperim bolul cu o folie transparentă, peste punem un șervet curat și lăsăm la crescut cel puțin o oră și jumătate, chiar două, până aluatul își dublează volumul. Camera unde creste aluatul trebuie să fie caldă și fără curenți de aer.
  • Aceste cantități sunt pentru o tavă obișnuită de aragaz, care se unge cu ulei de măsline la fel și mâinile trebuie să fie unse așa lucram mai bine aluatul. Vărsăm aluatul în tava pregătită și îl aranjam cât putem de bine.
  • Punem frunzulițele de rozmarin, roșiile tăiate rondele fine și lăsăm la crescut alte 30 de minute. Coacem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute și… mmm deja se simte parfumul pizzei. E gata aurie și pufoasă, numai bună de mâncat caldă dar și rece cu o felie de salam, brânză sau ce doriți dumneavoastră.

Note bucătar

  • Ei, ce spuneți? Încercați să o pregătiți și voi și aștept să îmi spuneți cum v-a ieșit?
  • Poftă bună și spor la gătit!
- Reclamă -
Articolul precedentSpaghete cu Scoici
Articolul următorFlori de Dovlecei Umpluți Pane
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.