Timp de preparare: 10 min
Timp de coacere: 15 min
Gata in: 25 min

Bună ziua dragii mei! Astăzi va prezint o rețeta puțin cunoscută la noi, dar foarte gustoasă vă asigur. Spun asta deoarece am pregătit-o deseori și chiar dacă familia mea a fost reținută la început acum le place si le mananca cu plăcere. Ce vă arat astăzi ar fi rețeta clasică, însă dacă doriți ceva mai dietetic puteți renunta la ouă și la umplutura. Acestea fiind spuse să începem! Avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 oua
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri faina
  • file de hamsii in ulei de masline
  • mozzarella sau cas proaspat
  • ulei pentru prajit
  • sare

Mod de preparare

1Se spala bine florile și se înlătură pistilul. Se lasă la scurs și se usucă cu hârtie absorbanta. Recomand sa folosiți flori cât mai proaspete.

2Într-un bol încăpător se pregătește compoziția amestecând ouăle cu sarea după gust, faina și apa minerala, având grija sa nu facă cocoloașe. Florile de dovlecel se umplu cu o bucata de mozzarela sau caș proaspăt și un file de hamsie.

3Se închid florile cu atenție, se scufunda în compoziția rezultata unde se lasă cam 10 minute. Se prăjesc pe ambele părți până capătă o culoare frumoasa aurie.

4Se scot pe hârtie absorbanta pentru a îndepărta excesul de ulei. Sunt grozav de bune consumate calde. Pofta buna și spor la gătit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here