Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint o rețetă puțin cunoscută la noi, rețeta de Flori de Dovlecei Umpluți Pane. Este o rețetă foarte gustoasă vă asigur! Spun asta deoarece am pregătit-o deseori și chiar dacă familia mea a fost reținută la început, acum le place și le mănâncă cu plăcere. Ce vă arat astăzi ar fi rețeta clasică, însă dacă doriți ceva mai dietetic puteți renunța la ouă și la umplutură. Acestea fiind spuse să începem!

Flori de Dovlecei Umpluți Pane

5 din 1 vote
Fel: Aperitive, Retete cu legume, Retete fara carne, Retete rapideBucătărie PersanaDificultate Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

15

minutes
Gata în

25

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 ouă

  • 5 linguri apă minerală

  • 5 linguri făină

  • file de hamsii în ulei de măsline

  • mozzarella sau caș proaspăt

  • ulei pentru prăjit

  • sare

Mod de preparare

  • Se spală bine florile și se înlătură pistilul. Se lasă la scurs și se usucă cu hârtie absorbantă.
  • Într-un bol încăpător se pregătește compoziția amestecând ouăle cu sarea după gust, făina și apa minerală, având grija să nu facă cocoloașe. Florile de dovlecel se umplu cu o bucată de mozzarella sau caș proaspăt și un file de hamsie.
  • Se închid florile cu atenție, se scufundă în compoziția rezultată unde se lasă cam 10 minute. Se prăjesc pe ambele părți până capătă o culoare frumoasă aurie.
  • Se scot pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei. Sunt grozav de bune consumate calde!

Note bucatar

  • Recomand să folosiți flori cât mai proaspete.
  • Poftă bună și spor la gătit!