Timp de preparare: 50 min
Timp de prajire: 20 min
Gata in: 1 ora 10 min

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre o prăjitură numită trandafirași, o rețeta simpla și delicioasă. Mama mea o făcea, mai ales in perioada sărbătorilor de iarna, dar și pentru ca era preferata fratelui meu mai mic. Eu o fac destul de des, desigur o data fratelui meu, dar mai apoi cam tot anul pentru familia mea. Este simpla de făcut, nu necesita efort și rezultatul este extrem de drăguț și de efect. Nu mai spun cât sunt de buni!

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 ml lapte
  • 80 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • ulei pentru prajit
  • zahar vanilat

Mod de preparare

1Se bat ouăle cu zaharul pana compoziția devine cremoasa. Adăugăm untul topit la foc mic și răcit, praful de sare și laptele si coaja de lămâie rasă. Dacă doriți un aluat cu o textura fina în loc de lămâie puteți pune 2 linguri de lichior, de care vă place. Acesta devine un aluat elastic, nelipicios pe care îl lăsăm să se odihnească 30 de minute.

2Intindem cu ajutorul unui sucitor, o foaie de aluat cam de 2, 3 cm grosime și cu ajutorul formelor în forma de floare decupam aluatul în trei dimensiuni. Cu o pensula de prăjituri udam cu apă centrul de la fiecare forma de floare și cu degetul apasam pana se unesc toate trei și ia forma unui trandafir.

3Într-o tigaie punem uleiul la încins și frigem trandafirașii pe ambele părți, practic se afundă în ulei pentru o prăjire uniforma. Se scot pe o farfurie pe care am pus hârtie absorbanta pentru excesul de ulei.

4Putem orna deasupra cu un pic de cremă de vanilie, apoi punem cireșe sau vișine. O alta idee este Nutella sau orice alt tip de marmelada sau pur și simplu o bucățică de rahat, ceea ce vă place. Sunt de efect si foarte gustoși! Bonus, sfat culinar, resturile ce rămân se pot prăji ca niște minciunele. Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here