Timp de preparare: 15 min
Timp de fierbere: 45 minute
Gata in: 1 hr

Dulceata de nuci verzi, siropul de brad, au cam disparut din camara gospodinelor autohtone, desi sunt un remediu naturist pentru sanatate, deoarece nucile sunt fructe bogate in ulei, proteina vegetala si saruri, fiind un aliment fortifiant recunoscut. De aceea m-am gandit sa va scriu aceasta reteta astazi, cu recomandarea sa nu va lipseasca din camara, mai ales pentru numeroasele proprietati si beneficii. Inainte de a ne ocupa de preparat dulceata pe langa rabdare, trebuie sa ne echipam cu manusi din plastic deoarece coaja verde pateaza pielea, si nu vrem sa ne murdarim mainile. Dulceata de nuci verzi intregi este o reteta relativ usoara de facut! Acestea fiind spuse sa ne apucam de lucru. Avem nevoie de:

Ingrediente

  • 80 nuci verzi
  • 1 kilogram zahar
  • 1 lamaie
  • 1 pastaie vanilie
  • 2 pahare cu apa (200g)

Mod de preparare

1Se curata nucile de coaja verde pana la carnea alba si se pun in apa rece imediat ce fiecare nuca este curatata. Se scot din apa rece, se pun pe rand intr-un tifon si se oparesc in trei ape clocotite, lasandu-le in fiecare apa sa fiarba cate 10 minute.

2Se scot apoi, se lasa sa se scurga apa si se pun pe o farfurie mai intinsa pe care am pus hartie absorbanta, sa se usuce.

3Se prepara siropul din zahar si doua pahare cu apa si cand este legat bine se da drumul nucilor in el, se pune la foc mic si se lasa sa fiarba cateva clocote, apoi la foc mare timp de 10 minute.

4Se adauga zeama de lamaie si se lasa sa mai dea cateva clocote. Testam dulceata punand cateva picaturi de sirop intr-o farfurie si daca nu se intinde atunci e gata. Se ia vasul de pe foc, se pune vanilia si se lasa sa se raceasca. Cand ajung la temperatura camerei le punem in camara. Ce am obtinut? Una dintre cele mai rafinate dulceturi, o combinatie dulce-amarui si usor acrisoara si zic eu care a meritat tot efortul. Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here