Rețeta de Dulceață de Nuci Verzi, siropul de brad, au cam dispărut din cămara gospodinelor autohtone, deși sunt un remediu naturist pentru sănătate, deoarece nucile sunt fructe bogate în ulei, proteină vegetală și săruri, fiind un aliment fortifiant recunoscut. De aceea m-am gândit să vă scriu această rețetă astăzi, cu recomandarea să nu vă lipsească din cămară, mai ales pentru numeroasele proprietăți și beneficii. Înainte de a ne ocupa de preparat dulceață, pe lângă răbdare, trebuie să ne echipam și cu mănuși din plastic deoarece coaja verde pătează pielea, și nu vrem sa ne murdărim mâinile.

Dulceață de Nuci Verzi

5.0 from 1 vote
Course: Desert, Retete cu fructeCuisine: RomaneascaDifficulty: Ridicata
Porții (400 g)

5

borcane
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

45

minutes
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 80 de nuci verzi

  • 1 kg zahăr

  • 1 lămâie

  • 1 păstaie vanilie

  • 2 pahare cu apă (200 g)

Mod de preparare

  • Se curăță nucile de coaja verde până la carnea albă și se pun în apă rece imediat ce fiecare nucă este curățată. Se scot din apa rece, se pun pe rând într-un tifon și se opăresc în trei ape clocotite, lăsându-le în fiecare apă să fiarbă câte 10 minute. Se scot apoi, se lasă să se scurgă apa și se pun pe o farfurie mai întinsă pe care am pus hârtie absorbantă, să se usuce.
  • Se prepară siropul din zahar și 2 pahare cu apă și când este legat bine se dă drumul nucilor în el, se pune la foc mic și se lasă să fiarbă câteva clocote, apoi la foc mare timp de 10 minute.
  • Se adaugă zeama de lămâie și se lasă să mai dea câteva clocote. Se ia vasul de pe foc, se pune vanilia și se lasă să se răcească. Când ajung la temperatura camerei le punem în cămară. Ce am obținut? Una dintre cele mai rafinate dulcețuri, o combinație dulce-amărui și ușor acrișoară care zic eu a meritat tot efortul!

Note bucătar

  • Testăm dulceața punând câteva picături de sirop într-o farfurie și dacă nu se întinde atunci e gata.
  • Dulceața de nuci verzi întregi este o rețetă ușoară de făcut!
  • Poftă bună!
- Reclamă -
Articolul precedentTrandafirași Dulci
Articolul următorPorumb Fiert
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.