Timp de preparare: 5 min
Timp de fierbere: 10 min
Gata in: 15 min

Buna ziua dragii mei! Astazi va voi prezenta modul de preparare pentru porumbul fiert, un desert ce fiului meu, ii place extrem de mult. Si cum sotul meu este pasionat de gradinarie, stiind cat de mult ii place in fiecare primavara timpuriu pune o bucata de porumb special de fiert. Tot in aceasta perioada vin in vizita si niste prieteni de-ai nostri din Olanda si imi amintesc amuzata primul an cand le-am oferit porumb se uitau cam ciudat la mine. Apoi l-au gustat si de atunci cand ma anunta ca vin in Romania imi spun: ne faci porumb fiert si sarmale! Asa se face ca toata vara de pe la mijlocul lunii iulie avem mereu porumb fiert prin frigider… Acestea fiind spuse avem nevoie de:

Ingrediente

  • 5 stiuleti de porumb cu boabele in lapte
  • apa
  • sare

Mod de preparare

1Se aleg stiuletii frumosi, sanatosi si cu boabele in lapte, adica mai bine zis trebuie sa fie moi si sa se zdrobeasca usor cand ii strangem in mana.

2Se indeparteaza matasea si panusele. Se aseaza pe fundul unei oale cateva panuse de stiuleti spalate, deasupra se pun stiuletii curatati unii langa altii. Se pune un capac deasupra porumbului pentru ca sa fiarba mai bine si se completeaza cu apa.

3De cand apa incepe sa clocoteasca, se fierb 10 minute pe ceas. Se scot din apa, se presara sare si se servesc calzi. Sunt buni si reci si se pastreaza bine in frigider o zi sau doua.

4Va recomand sa faceti si dumneavoastra aceaste reteta intrucat este usor de facut, nu pierdeti mult timp in bucatarie si este foarte gustoasa! Daca v-a placut reteta impartasiti-o si prietenilor vostri si astept sugestiile dumneavoastra! Zi frumoasa sa aveti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here