Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Porumb Fiert, un fel de mâncare ce fiului meu îi place extrem de mult! Și cum soțul meu este pasionat de grădinărit și știind cât de mult îi place, în fiecare primăvară pune o bucată din pământ porumb timpuriu, special pentru fiert. Tot în această perioadă vin în vizită și niște prieteni de-ai noștri din Olanda și îmi amintesc amuzată primul an când le-am oferit porumb, se uitau cam ciudat la mine! Apoi l-au gustat și de atunci când mă anunță că vin în România mereu îmi spun să le fac porumb fiert și sarmale în foi de varză! Așa se face că toată vara, de pe la mijlocul lunii iulie, avem porumb fiert în frigider..

Porumb Fiert

5.0 from 1 vote
Course: Gustări, Rețete rapideCuisine: Central AmericanăDifficulty: Ușoară
Porții

3

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

20

minutes
Calorii / 100 g

96

kcal
Gata în

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 6 știuleți porumb

  • sare

Mod de preparare

  • Începem prin a pune porumbul într-o oală de fiert. Luăm oala și o așezăm pe aragaz, apoi peste turnăm 2 litri de apă. Îi acoperim cu o farfurie de dimensiune medie, așa ei sunt gata pentru fiert!1 - Porumb Fiert
  • În funcție de capacitatea oalei e posibil să mai trebuiască apă, noi am completat cu încă aproape 1 litru, ideea este ca porumbul să fiarbă în apă! Dăm drumul la foc și din momentul în care apa începe să clocotească, îi mai lăsăm aproximativ 10 minute. Timpul aproape a trecut, așa că luam farfuria de deasupra, îi mai întoarcem puțin, oprim focul și rețeta noastră de Porumb Fiert este gata!2 - Porumb Fiert

Note bucătar

  • Știuleții de porumb trebuie să fie frumoși, sănătoși și cu boabele în lapte, adică mai bine zis trebuie să fie moi și să se zdrobească ușor atunci când îi strângem în mână.
  • Poftă mare la porumb fiert delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentDulceață de Nuci Verzi
Articolul următorPaste cu Chifteluțe în Sos de Roșii
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.