Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint rețeta de Sarmale cu Carne în Foi de Varză, o rețetă foarte îndrăgită și apreciată de noi românii. Aceasta se regăsește în orice meniu de sărbătoare și nu numai, un fel de mâncare iubit mult și de familia mea. Din acest motiv, vă spun sincer, aceasta rețetă o fac mereu cu multă plăcere.
Sarmale cu Carne în Foi de Varză
Course: Porc, Retete cu carne, VitaCuisine: TurceascaDifficulty: Medie
Porții
12
porțiiTimp pregătire
30
minutesTimp preparare
2
hours30
minutesCalorii / 100 g
296
calGata în
3
hoursPentru această rețetă, avem nevoie de:
Ingrediente
1 varză murată
1 kg carne de porc
500 g carne de vită
3 cepe
1 lingură mălai
200 g slănină afumată
1 linguriță boia
condimente pentru sarmale
150 g orez
500 g sos de roșii
boabe de piper
cimbru
foi de dafin
sare
piper
Mod de preparare
- Într-un castron mai mare punem carnea de porc, dar si cea de vită. Peste, adăugăm ceapa tocată, condimentele pentru sarmale și cele 200 de grame de slănină afumată. Apoi, punem lingurița de boia, orezul, mălaiul și cimbrul. După, adăugăm 5 linguri de sos de roșii, sare, piper și începem să amestecăm totul cu mâna. La final, mai potrivim puțin gustul cu cimbru, sare, piper și continuăm amestecarea până ce compoziția noastră este bine închegată.
- Pe un fund de lemn punem o foaie de varză. O tăiem în 2 bucăți mai lungi, pentru a avea destul de înfășurat carnea. Luăm foaia de varză tăiată în palmă și în ea punem 1 lingură de compoziție. Cu ajutorul celeilalte mâini, o înfășurăm până devine un cilindru. După, o închidem la capete împingând varza în interior cu degetul și sarmaua noastră este gata! O punem pe un platou și facem alta. O altă modalitate este să punem foaia de varză tăiată direct pe fund, punem 1 lingură de compoziție, apoi ajutându-ne de faptul că, compoziția stă pe fund, o înfășurăm până devine un cilindru. Ca și înainte o închidem la capete și am terminat! Repetăm oricare din modalități până terminăm toată compoziția.
- Pe fundul unei cratițe punem varză tocată, rămasă de la foi. Apoi, adăugăm 2 foi de dafin, boabe de piper, cimbru și începem să așezăm sarmalele noastre. După ce am pus primul strat, adăugăm câteva felii întregi de șuncă afumată, sos de roșii și puțină untură, pentru gust. Continuăm și cu al doilea strat și când este gata, adăugăm iar câteva foi de dafin, boabe de piper, cimbru, felii de șuncă afumată și sos de roșii. La final, acoperim totul cu o frunză mai mare de varză.
- Punem oala pe aragaz. Peste sarmale, adăugăm apă și scuturăm cratița pentru ca acestea să se așeze bine. Sarmalele se fierb 2 ore pe aragaz, de când încep să fiarbă, acoperite integral de apă, dacă se evaporă la fiert mai punem. Din când în când se mai scutură și se fac cu focul dat la mic. Le putem face și la cuptor, acolo le vom ține 3 ore la o temperatură de 200 de grade și rețeta noastră de Sarmale cu Carne în Foi de Varză este gata!
Video Rețetă
Note bucătar
- Eu mereu pun cimbru, pentru că după părerea mea cimbrul dă un gust foarte bun!
- Ca un mic secret, când toate ingredientele s-au încorporat, adăugăm și puțină apă caldă, altfel compoziția noastră va fi tare!
- În cratiță punem sarmalele cu deschizătura în jos, să nu se desfacă.
- Poftă mare la sarmale delicioase!
- Reclamă -