Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Șnițel din Piept de Pui Pane, o rețetă gustoasă, cunoscută și îndrăgită de cei mai mulți dintre noi. În ultimii ani am tot văzut în supermarket-uri șnițele gata preparate, proaspete sau congelate. Am spus mereu, gustoase sunt, nimic de zis, dar ceea ce pregătim în casă, are un gust fără egal! Unde mai pui, că este o rețetă care se face ușor și într-un timp foarte scurt! Și ca o paranteză, acestea sunt preferatele fiului meu, deci vă puteți imagina că le fac mai mereu!

Rețeta originală spune că feliile de carne odată feliate se acoperă cu o folie alimentară și se bat bine cu ciocănelul de carne pentru a le face cât mai subțiri. Eu sar întotdeauna peste acest pas, deoarece îmi place să simt cât de cât carnea. Menționez faptul că această rețetă se poate pregăti și fără făină, doar cu ouă și pesmet. Eu astăzi, am pregătit varianta mai calorică să spunem și anume trecute prin făină, cu ouă bătute și pesmet. Foarte gustoase, familia mea le-a mâncat atunci calde, aproape pe toate! Iar în decurs de o oră, deja dispăruseră de pe platoul de servire!

Șnițel din Piept de Pui Pane

5 from 1 vote
Course: Pui, Retete cu carneCuisine: AustriacaDifficulty: Usoara
Porții

7

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

25

minutes
Calorii / 100 g

226

cal
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 3 piepți de pui

  • 300 g făină albă

  • 4 ouă

  • 300 g pesmet

  • 500 ml ulei

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Pieptul de pui se spală. Dacă este întreg îl tăiem felii, cam de 1 cm grosime. Începem să îl pregătim pentru prăjit, punându-l pe o farfurie și adăugând sare și piper. Repetăm procesul cu toate feliile de carne. Într-un castron mai adânc punem cele 4 ouă. Adăugăm puțină sare și le batem bine. Pregătim 2 farfurii plate. Punem în prima cele 300 de grame de făină, iar în cea de-a doua cele 300 g de pesmet.1 - Șnițel din Piept de Pui Pane
  • Într-o tigaie mai adâncă punem 500 ml de ulei. După ce am așezat toate farfuriile necesare pregătirii șnițelului pentru prăjit la îndemână, începem să îl dăm în ordine prin făină, urmat de ou și la sfârșit pesmet. Încingem uleiul pus mai devreme în tigaie. Când este gata adăugăm șnițelele și le prăjim pe o parte până când pe margini prind o culoare frumoasă, aurie. Le întoarcem și pe cealaltă parte și le mai lăsăm 3 minute. Le scoatem pe o farfurie întinsă. Repetăm acest pas până terminăm tot de prăjit.2 - Șnițel din Piept de Pui Pane
  • Am terminat toate șnițelele de prăjit! Arată foarte bine și nu vă mai zic de gust! Nu uităm să le punem pe o hârtie absorbantă, pentru ca tot uleiul de la prăjit să rămână în ea!3 - Șnițel din Piept de Pui Pane

Video Reteta

Note bucatar

  • Ca un mic secret, pentru mai multă savoare puteți pune în ouăle bătute și cașcaval ras. Acest pas este facultativ, ca sa fiu sinceră cu dumneavoastră eu le prefer fără cașcaval.
  • De menționat un lucru important, focul trebuie să fie la început dat mai puternic, iar apoi șnițelele trebuie să se facă la un foc mai mic.
  • Poftă bună la șnițele delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentSalată de Boeuf
Articolul următorSarmale cu Carne în Foi de Varză
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.