Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint rețeta de Paste cu Chifteluțe în Sos de Roșii, o rețetă care mie personal îmi place foarte mult și de aceea o gătesc destul de des. Este ușor de făcut, nu necesită efort și timp mult, iar rezultatul cred că va mulțumi orice gurmand. Menționez faptul că puteți folosi orice tip de paste (spaghete, melcișori, penne, fettuccine), eu am folosit astăzi fusilli. Referitor la carne, puteți folosi orice tip de carne tocată (pasăre, curcan, porc, vită) să zicem cam ceea ce vă place, eu astăzi am folosit carne amestecată de porc și vită.

Paste cu Chifteluțe în Sos de Roșii

5 din 1 vote
Fel: Fainoase, Paste fainoase, Porc, Retete cu carne, VitaBucătărie ItalianaDificultate Usoara
Porții

4

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

20

minutes
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 400 g paste

  • 500 g carne tocată

  • 1 ou

  • 1 ceapă

  • 1 morcov

  • 1/2 pahar vin

  • 2 căței de usturoi

  • 3 linguri lapte

  • 500 g pastă de tomate

  • 6 linguri pesmet

  • 3 linguri ulei de măsline

  • pătrunjel

  • sare

Mod de preparare

  • Într-un bol punem carnea tocată, se adaugă oul, laptele, pătrunjelul și usturoiul curățat și tăiat fin. Amestecăm bine pentru a obține un amestec omogen, apoi adăugăm pesmetul puțin câte puțin și îl incorporam în compoziție amestecând continuu. Punem sare după gust și formăm chifteluțele cu mâinile, le facem micuțe ca niște perișoare. Le aranjăm pe o farfurie.
  • Într-o tigaie punem uleiul de măsline, apoi ceapa și morcovul tăiate fin. Le călim puțin (cam 10 secunde) și adăugăm chifteluțele. Le prăjim până capătă o culoare frumoasă aurie.
  • Adăugăm vinul și acoperim cu un capac. Lăsăm să fiarbă până se evaporă vinul, amestecând din când în când și adăugăm pasta de tomate diluată cu puțină apă. Lăsăm să fiarbă la foc mic pentru alte 15 minute amestecând din când în când.
  • Într-o oală punem la fiert apa și când clocotește adăugăm sare și pastele pe care le fierbeți timpul indicat pe cutie. Scurgeți pastele și le punem direct în tigaia cu sosul de roșii. Amestecam bine totul pentru aromatizarea pastelor și le servim calde alături de chifteluțe.

Note bucatar

  • Poftă bună și spor la gătit, aștept părerile voastre!
- Reclama -
Articolul precedentPorumb Fiert
Articolul următorCartofi cu Carne de Pui la Cuptor
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.