Timp de preparare: 10 min
Timp de coacere: 50 min
Gata in: 1 ora

Bună ziua dragii mei! Când sunteți în pana de idei și nu mai știți ce să gătiți, luați niște cartofi, carne de care doriți sau chiar și peste și puneți-le în cuptor. Sigur iese ceva delicios. Deseori fac pulpe de pui simple sau cu sos de roșii și cartofi la cuptor, dar astăzi m-am gândit sa pun jumatati de pui. Sunt sigura ca familia mea va fi super multumita!

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 pui intregi (taiati pe jumatate)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5, 6 catei de usturoi
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 ceapa
  • rozmarin
  • sare, piper

Mod de preparare

1Se curata și se spala cartofii, dacă sunt mici se lasă întregi, dacă nu se taie în cubulețe având grija să fie cam de aceeași mărime (se gătesc la fel).

2Într-un bol mai încăpător punem cartofii și carnea de pui, presaram sare, piper și rozmarin. Amestecam bine încă o data carnea și cartofii în modul în care acestea sa fie acoperire cu condimente.

3Într-o tava punem ulei de măsline, cartofii si carnea deasupra, vinul îndoit cu apă, feliuțe de usturoi si ceapa taiata in doua. Acoperim cu folie de aluminiu.

4Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. După 30 de minute luam folia de aluminiu și lăsăm să se rumeneasca frumos. Pofta buna și spor la gătit! Aștept părerile voastre!