Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Spaghete cu Scoici, o rețetă ușor de făcut, ce necesită puțin timp de preparare, dar garantat este tare gustoasă. Natura muncii mele departe de meleagurile natale m-au îndemnat să învăț diverse mâncăruri mai puțin cunoscute la noi. S-au dovedit a fi grozav de gustoase, ceea ce m-a determinat sa vi le împărtășesc cu drag și dumneavoastră.

Spaghete cu Scoici

5.0 from 1 vote
Course: Fainoase, Paste fainoaseCuisine: ItalianaDifficulty: Usoara
Porții

3

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

15

minutes
Gata în

25

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg scoici

  • 300 g spaghete

  • 1 pahar vin alb sec

  • 5 căței de usturoi

  • 3 linguri ulei de măsline

  • 1 lingură suc de lămâie

  • pătrunjel

  • frunze de busuioc

Mod de preparare

  • Începem cu scoicile care se țin în apă rece cu puțină sare pentru 20 de minute. Se curăță de eventualele reziduuri, nisip și se spală sub jet de apă având grijă ca cele deschise să se arunce.
  • Într-o oală încăpătoare se pune apa, când dă în clocot se pune sarea și pastele, care se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet. Într-o tigaie largă și un pic înăltuță se încinge uleiul și se călește usturoiul până devine auriu. Apoi se scoate și se aruncă, deja uleiul este aromatizat.
  • Se pun scoicile, pătrunjelul tocat și vinul. Se dă focul la mare, se amestecă bine și când conținutul tigăii începe să fiarbă se pune capacul. Fierbem înăbușit timp de 5 minute având grijă să scuturăm tigaia de 2, 3 ori în acest timp. Se verifică scoicile să fie deschise, luăm capacul când sunt complet deschise.
  • Adăugăm sucul de lămâie și dacă doriți puteți scoate carnea lăsând doar câteva în cochilie pentru decor. Se adaugă pastele scurse, din nou pătrunjel tocat și busuiocul deasemenea tocat. Se amestecă timp de 2 minute pentru ca pastele să absoarbă sosul.

Note bucătar

  • Scoicile care nu s-au deschis se aruncă pentru că nu sunt comestibile.
  • Se servesc imediat după preparare!
  • Pofta bună!
- Reclamă -
Articolul precedentPrăjitură Turnată cu Mere
Articolul următorPizza Simplă cu Roșii și Rozmarin (Focaccia)
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.