Timp de preparare: 10 min
Timp de fierbere: 15 min
Gata in: 25 min

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre o rețeta ușor de făcut, ce necesita puțin timp de preparare, dar garantat este tare gustoasă. Natura muncii mele departe de meleagurile natale m-au îndemnat să învăț diverse mâncăruri mai puțin cunoscute la noi. S-au dovedit a fi grozav de gustoase ceea ce m-a determinat sa vi le împărtășesc cu drag și dumneavoastră. Acestea fiind spuse să începem!

Ingrediente

  • 1 kg scoici
  • 300 g spaghete
  • 1 pahar vin alb sec
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • patrunjel
  • frunze de busuioc

Mod de preparare

1Începem cu scoicile care se țin în apă rece cu puțină sare pentru 20 de minute. Se curata de eventualele reziduuri, nisip și se spala sub jet de apa având grija ca cele deschise să se arunce.

2Într-o oală încăpătoare se pune apa, când da în clocot se pune sarea și pastele, care se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet. Într-o tigaie largă și un pic inaltuta se încinge uleiul și se călește usturoiul pana devine auriu. Apoi se scoate și se arunca, deja uleiul este aromatizat.

3Se pun scoicile, pătrunjelul tocat și vinul. Se dă focul la mare, se amesteca bine și când conținutul tigaii începe sa fiarbă se pune capacul. Fierbem înăbușit timp de 5 minute având grija sa scuturam tigaia de 2, 3 ori în acest timp. Se verifica scoicile să fie deschise, luăm capacul când sunt complet deschise. Cele care nu s-au deschis se arunca pentru ca nu sunt comestibile.

4Adăugăm sucul de lămâie și dacă doriți puteți scoate carnea lăsând doar câteva în cochilie pentru decor. Se adaugă pastele scurse, din nou pătrunjel tocat și busuiocul deasemeni tocat. Se amesteca timp de 2 minute pentru ca pastele să absoarbă sosul. Se servesc imediat! Pofta bună!