Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de File de Șalău la Cuptor cu Creveți, o rețetă care conține pește, pe care o gătesc destul de des, deoarece mie personal îmi place foarte mult. Oamenii de știință, în special nutriționiștii, recomandă să consumam acest tip de pește întrucât oferă o mulțime de beneficii sănătății noastre. Acesta conține o mulțime de vitamine și minerale și reprezintă o sursă importantă de proteine. Conține calciu (asigură sănătatea sistemului osos), acizi grași, Omega 3, fosfor, potasiu, magneziu și fier. Este de asemeni bogat în vitamina C și întregul complex de vitamina B atât de necesar menținerii sistemului nervos și a ficatului. Este foarte gustos și se poate prepara în diverse moduri, într-o multitudine de variante. De preferat proaspăt, dar și cu cel congelat putem realiza rețete foarte gustoase.

File de Șalău la Cuptor cu Creveți

5 from 5 votes
Course: Peste, Retete cu carneCuisine: EuropeanaDifficulty: Usoara
Porții

4

porții
Timp pregatire

15

minutes
Timp preparare

30

minutes
Calorii / 100 g

89

cal
Gata în

45

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 4 file-uri de șalău

  • zeama de la 2 lămâi

  • 1 buc lămâie tăiată

  • 7 buc căței de usturoi

  • 500 g creveți

  • 4 cartofi tăiați chips

  • sare

  • piper

  • ulei de măsline

Mod de preparare

  • Într-o tavă joasă punem o foaie de copt peste care turnăm ulei de măsline. Îl întindem bine cu ajutorul unei pensule. Așezăm file-urile de pește în tavă. Apoi, le condimentăm cu sare și piper. După ce le-am condimentat pe o parte, le întoarcem, pentru ca uleiul de măsline să pătrundă bine. Le condimentăm cu sare și piper și pe partea cealaltă.1 - File de Șalău la Cuptor cu Creveți
  • Usturoiul ce l-am tăiat pe lung, îl așezăm peste pește. Turnăm jumătate din cantitatea de zeamă de lămâie deasupra. Bineînțeles, nu uităm să punem deasupra feliile de lămâi tăiate! Pregătim tava pentru cuptor, punând deasupra o altă foaie de copt unsă cu ulei de măsline, pentru ca peștele nostru să iasă mai suculent! Îl băgăm la cuptor pentru 15 minute la o temperatură de 200 de grade.2 - File de Șalău la Cuptor cu Creveți
  • Cât timp peștele nostru e la cuptor pregătim creveții și cartofii! Într-o tigaie turnăm ulei de măsline și adăugăm creveții. Îi amestecăm puțin cu o paletă, pentru ca aceștia să preia din uleiul de măsline. Apoi, punem un capac și îi lăsăm până ce se înmoaie puțin. Când sunt moi, adăugăm zeama de lămâie rămasă și sare. Îi mai amestecăm puțin în tigaie să se pătrundă bine toate ingredientele, iar apoi îi vom lăsa pe foc, cu capacul pus, încă 5 minute.3 - File de Șalău la Cuptor cu Creveți
  • Într-o altă tigaie, punem ulei și îl lăsăm la încins. Facem o probă cu un cartof, iar dacă acesta sfârâie, adăugăm și restul. Îi prăjim până ce aceștia capătă o culoare frumoasă, aurie.4 - File de Șalău la Cuptor cu Creveți
  • Cele 15 minute au trecut, e timpul să verificăm șalăul! Se pare că acesta este făcut, dar mai trebuie puțin rumenit! Îl mai lăsăm la cuptor, pentru 5 minute, fără foaia de copt de deasupra. Așezăm totul într-o farfurie si rețeta noastră de File de Șalău la Cuptor cu Creveți este gata!5 - File de Șalău la Cuptor cu Creveți

Video Reteta

Note bucatar

  • Dacă vreți să pregătiți această rețetă și în afara postului, în loc să ungeți foaia de copt de deasupra cu ulei de măsline puteți folosi unt.
  • Poftă bună și spor la gătit!
- Reclamă -
Articolul precedentPrăjitură Turnată cu Mere
Articolul următorSpaghete cu Scoici
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.