Timp de preparare: 10 min
Timp de coacere: 20 min
Gata in: 30 min

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre o rețeta care conține pește, pe care îl gătesc destul de des, deoarece mie personal îmi place foarte mult. Oamenii de știință, în special nutriționiștii, recomanda să consumam acest tip de pește întrucât oferă o mulțime de beneficii sănătății noastre. Acesta conține o mulțime de vitamine și minerale și reprezinta o sursa importanta de proteine. Conține calciu (asigura sănătatea sistemului osos), acizi grași, Omega 3, fosfor, potasiu, magneziu și fier. Este deasemeni bogat în vitamina C și întregul complex de vitamina B atât de necesar menținerii sistemului nervos și a ficatului. Este foarte gustos și se poate prepara în diverse moduri, într-o multitudine de variante. De preferat proaspăt, dar și cu cel congelat putem realiza rețete foarte gustoase.

Ingrediente

  • 5 fileuri de salau
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

1Pentru început încingem cuptorul la 200 de grade. Șalăul se spala bine si se șterge cu hârtie absorbanta. Într-o tava unsă cu ulei de măsline așezăm fileurile de pește pe care le condimentam cu sare și piper.

2Curatam cățeii de usturoi și îi tăiem în patru, pe lungime, apoi îi punem în tavă. Spălăm bine 1 lămâie, mă refer la coaja și o tăiem în fâșii pe lungime. Stoarcem ușor lămâia peste pește și punem feliile în tava.

3Ungem o hârtie de copt suficient de mare cât să acopere tava cu unt. O punem peste pește cu partea unsă în interior. Coacem în cuptor 15-20 de minute.

4Aceasta este rețeta clasică de șalău la cuptor. Acum fiecare îl serveste după gustul și preferințele fiecăruia. Merge cu cartofi, orez. Eu astăzi am ales cartofi feliați și salată. Pofta buna și spor la gătit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here