- Reclamă -
Home Desert Prăjitură Turnată cu Mere

Prăjitură Turnată cu Mere

4646

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Prăjitură Turnată cu Mere, o prăjitură cu gust bun, ce ne amintește de copilărie și de prăjiturile bunicii. Răsfoind caietul cu rețete al mamei mele, am dat peste aceasta prăjitură și am decis să prepar. Mai ales că preț de câteva minute, amintiri dragi mi-au revenit în minte, mâinile calde și aromele din bucătăria mamei. Este ușor de făcut, nu necesită mult efort și timp pierdut în bucătărie, iar rezultatul? Amintiri dragi ce nu se șterg niciodată din inima mea.

Prăjitură Turnată cu Mere

5 from 1 vote
Course: Desert, Dulciuri, Retete cu fructeCuisine: Vest EuropeanaDifficulty: Usoara
Porții

15

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

50

minutes
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Aluat
  • 2 ouă

  • 9 linguri rase zahăr

  • 9 linguri ulei

  • 9 linguri lapte

  • 12 linguri făină

  • 1 praf de copt

  • Umplutură
  • 1 kg mere (6 bucăți)

  • 4, 5 linguri de zahăr

  • 1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare

  • Pentru început se curăță merele, se dau prin răzătoare sau se taie felii subțiri. Într-o tigaie antiaderentă, la foc mic, merele se călesc cu zahăr până scade sucul pe care îl lasă. Când sunt călite, adăugăm scorțișoara și lăsăm să se răcească.
  • Se bat ouăle întregi cu zahărul până ce devin ca o cremă spumoasă. Se adaugă uleiul puțin câte puțin și se mixează până se încorporează. Într-un bol adânc amestecăm făina cernută cu praful de copt, punem peste prima compoziție încetișor, adăugând în același timp și laptele. Aluatul trebuie să curgă când e luat cu lingura, mai gros ca cel de clătite, ca o smântână.
  • Se tapetează o tava (de 25 pe 30 cm) cu hârtie de copt și se toarnă jumătate din aluat care se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute. Se scoate și se pune compoziția de mere călite, se nivelează frumos, apoi se toarnă restul de aluat și se mai coace 40 de minute. Prăjitura este gata!

Note bucătar

  • Se pune zahăr pudră și se taie când este răcită complet.
  • Poftă bună și spor la gătit!
- Reclamă -