Bună ziua dragii mei! Astăzi vă voi prezenta rețeta de Tort cu Cremă de Ciocolată Albă și Fulgi de Ciocolată, o rețetă absolut delicioasă, cu o notă de eleganță și rafinament. Blatul este cel clasic de pandișpan, iar crema, fiind de ciocolată albă, îi va da o finețe aparte. Mărturisesc că eu sunt o mare iubitoare de ciocolată simplă, dar acest lucru nu m-a împiedicat să testez și această cremă de ciocolată albă și vă spun că am rămas plăcut surprinsă. Combinația dintre ea, frișcă și fulgi este perfectă, iar tortul a ieșit delicios!
Tort cu Cremă de Ciocolată Albă și Fulgi de Ciocolată
12
porții25
minutes2
hours35
minutes285
kcal3
hoursPentru această rețetă, avem nevoie de:
Ingrediente
- Blat
6 6 ouă
200 g 200 făină
200 g 200 zahăr
1 1 esență de vanilie
sare
- Cremă
500 ml 500 lapte
500 g 500 fulgi de ciocolată albă
4 4 gălbenușuri
100 g 100 zahăr
40 g 40 amidon
sare
- Sirop
300 ml 300 apă
200 g 200 zahăr
1 1 esență de vanilie
- Decor
200 g 200 frișcă
250 g 250 fulgi de ciocolată neagră
ornamente pentru tort
Mod de preparare
- Începem prin a cerne făina. Într-un bol mai mare punem cele 6 ouă, sare și începem să le mixăm. Apoi adăugăm cele 200 de grame de zahăr, treptat, în timp ce continuăm mixarea. Nu uităm de esența de vanilie, aceasta îi va da blatului un gust mai aromat! Pentru reușita blatului nostru, batem totul cu mixerul timp de 15 minute.
- Adăugăm făina cernută peste aluatul de blat, treptat și cu o spatulă o amestecăm prin mișcări largi, de sus în jos. Ungem cu unt o tavă de copt cu inel. Peste punem hârtie de copt, pe care avem grijă să o decupăm înainte în forma tăvii. O ungem și pe aceasta cu unt. Turnăm aluatul în tavă, îl nivelăm puțin, apoi îl punem la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute la 180 de grade. Când este gata îl scoatem și îl punem pe un grătar. Facem acest lucru pentru ca acesta să își piardă umiditatea mai repede. Îl lăsăm să se răcească bine.
- Într-o oală pe aragaz punem cele 4 gălbenușuri. Adăugăm sare și cu un tel începem să le batem bine. După, punem zahărul puțin câte puțin și amestecăm până se încorporează. Când am terminat, adăugăm amidonul, dar și puțin lapte călduț. Continuăm amestecarea până le încorporăm și pe acestea.
- Dăm drumul la foc și începem să turnăm treptat și restul de lapte în oală, dar nu uităm să amestecăm ușor cu telul în timp ce facem asta. Continuăm să amestecăm până ce crema începe să se îngroașe. După punem fulgii de ciocolată albă și îi încorporăm. Când este gata, punem peste ea o folie de plastic și o lăsăm la răcit.
- Pentru sirop, turnăm apa într-o cratiță mai mică pe aragaz. Adăugăm zahărul, dăm drumul la foc și îl amestecăm cu apa până se încorporează și apa dă în clocot. Nu uităm de esența de vanilie pentru gust. Blatul nostru s-a răcit bine așa că îl putem tăia în 3 felii. Punem baza pe un platou și o însiropăm bine. După adăugăm cremă pe care o nivelăm într-un strat generos. Punem și a doua felie de blat, o însiropăm, iar apoi adăugăm crema exact ca mai devreme. Facem același lucru și cu a 3-a felie sau capacul cum i se mai spune, îl însiropăm, apoi adăugăm crema peste.
- Când am terminat folosim o lingură pentru a decora tortul pe lateral cu frișcă și un cuțit pentru a nivela-o. Deasupra adăugăm ornamentele de tort și pregătim un poș cu frișcă pentru a face de jur împrejur moțuri. Apoi punem fulgii de ciocolată pe care îi formăm într-un strat generos. Aceiași fulgi de ciocolată îi folosim și la baza tortului, de jur împrejur. Îi aranjăm cu o coadă de lingură și rețeta noastră de Tort cu Cremă de Ciocolată Albă și Fulgi de Ciocolată este gata!
Video Rețetă
Note bucătar
- Făina este important să o cernem deoarece blatul va ieși mai pufos.
- Când aluatul “scrie”, înseamnă că e bătut bine!
- Eu am făcut sirop din zahăr, dar putem folosi zeamă din compot, putem face cu esență de rom, fiecare cum dorește!
- Atenție, capacul la blat nu îl însiropăm la fel de tare, pentru că există riscul să se rupă.
- Se pune folie de plastic peste cremă să nu facă pojghiță.
- Poftă mare la un tort cu cremă de ciocolată albă delicios!