Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Risotto alla Carbonara, o rețetă de orez mai deosebită, dar și mai diferită de ceea ce știm noi românii. Dat fiind faptul că pastele Carbonara sunt extrem de delicioase, m-am gândit să încerc și o variantă de pilaf cu aceleași ingrediente, unde mai pui că acestea se găsesc în orice casă! Rezultatul este unul peste așteptări, un orez deosebit de gustos! De aceea vă provoc să îl pregătiți măcar o dată, vă asigur că îmi veți da dreptate, iar familia dumneavoastră vă va lăuda pentru o rețetă inedită și delicioasă!

Risotto alla Carbonara

5.0 from 1 vote
Course: Porc, Rețete cu carneCuisine: ItalianăDifficulty: Ușoară
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

50

minutes
Calorii / 100 g

256

kcal
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 400 g orez

  • 400 g kaiser

  • 200 g parmezan

  • 4 gălbenușuri

  • 50 ml ulei de măsline

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Punem cele 4 gălbenușuri într-un bol. Folosind un tel începem să le amestecăm, apoi adăugăm parmezan puțin câte puțin. Continuăm amestecarea până încorporăm tot parmezanul cu gălbenușurile și obținem o compoziție mai groasă. Kaiser-ul, care este mai gras, îl tăiem prima dată în felii, apoi feliile le tăiem în fâșii potrivite. Într-o cratiță pe foc punem uleiul de măsline. Punem kaiser-ul la prăjit având grijă cu o paletă să îl mai întoarcem din când în când pentru a se prăji uniform. Când este gata îl scoatem într-un bol și îl lăsăm deoparte.1 - Risotto alla Carbonara
  • Punem orezul în oala unde am făcut și kaiser-ul. Cu o paletă îl amestecăm și îl prăjim pentru 2 minute. Când timpul a trecut și el și-a tras toată grăsimea din oală, adăugăm peste el apă fierbinte, ca idee apa trebuie să fie ca un deget peste orez pentru a putea fierbe încet, timpul indicat pe pachet. Când orezul este aproape gata, nu uităm să îl condimentăm cu sare și piper. Știți desigur că trebuie amestecat în timp ce fierbe, pentru a nu se prinde de fundul oalei! Orezul este gata, așa că oprim focul, îl lăsăm puțin să se așeze, apoi adăugăm compoziția de gălbenuș și parmezan pregătită mai devreme. Amestecăm până o încorporăm cu orezul, iar după punem kaiser-ul prăjit. Îl încorporăm și pe acesta și rețeta noastră de Risotto alla Carbonara este gata!2 - Risotto alla Carbonara

Video Rețetă

Note bucătar

  • La final, orezul gata fiert trebuie să fie mai lichid, deoarece amestecat cu parmezan și ou vrem să obținem un orez cremos.
  • Poftă mare la un Risotto alla Carbonara delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentPrăjitură de Post cu Nucă și Cacao
Articolul următorTort cu Cremă de Ciocolată Albă și Fulgi de Ciocolată
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.