Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Friptură de Iepure la Cuptor cu Vin și Măsline, o friptură deosebit de fragedă și gustoasă. Carnea de iepure este de culoare alb rozalie, cu cel mai mic nivel de colesterol, grăsimi saturate, calorii și sodiu, dar pe de altă parte are cel mai mare nivel de proteine. Este ușor de digerat și din această cauză este recomandată persoanelor cu probleme digestive. Astăzi vă prezint Friptură de Iepure la Cuptor cu Vin și Măsline, un adevărat deliciu mai ales în prag de sărbători sau când vrei să impresionezi cu o masă mai altfel decât cea obișnuită. Este ușor de făcut și aduce un plus de savoare preparatelor tradiționale.

Friptură de Iepure la Cuptor cu Vin și Măsline

5.0 from 2 votes
Course: Retete cu carneCuisine: ItalianaDifficulty: Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

1

hour 

30

minutes
Gata în

1

hour 

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de iepure (piept și pulpe)

  • 500 ml vin alb

  • 150 g măsline negre și verzi

  • 5 linguri ulei de măsline

  • 4, 5 fire de rozmarin

  • foi de dafin

  • cimbru

  • busuioc

  • 5 căței usturoi

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Se taie carnea în bucăți potrivite, se spală bine în apă rece, se lasă la scurs și se usucă cu hârtie absorbantă. Se unge carnea cu sare, piper, cimbru, busuioc, usturoi pisat, apoi se acoperă cu vin și ulei de măsline și se lasă la macerat 2, 3 ore.
  • Se pune într-o tavă împreună cu marinata (sosul în care a stat) și se coace la cuptor la 220 de grade pentru 30 de minute, apoi pentru încă 1 oră la 180-200 grade. Din când în când se controlează și dacă mai e nevoie adăugăm vin sau apă.
  • Cu 15 minute înainte de a scoate friptura din cuptor adăugăm și măslinele. Este delicioasă alături de un piure de cartofi sau sote de legume!

Note bucătar

  • Acestea fiind spuse cred că v-am convins să o consumați din când în când în ciuda prețurilor piperate din supermarket-uri. Știu ca mulți sunt reticenți în privința consumului cărnii de iepure, dar vă asigur că este foarte gustoasă.
  • Poftă bună!


- Reclamă -
Articolul precedentTort Fluture
Articolul următorOmleta delicioasă și pufoasă
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.