Timp de preparare: 20 min
Timp de coacere: 1 ora 30 min
Gata in: 1 ora 50 min

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre o friptura deosebit de fragedă și gustoasa, cea din carne de iepure. Carnea de iepure este de culoare alb rozalie cu cel mai mic nivel de colesterol, grăsimi saturate, calorii și sodiu, dar pe de alta parte are cel mai mare nivel de proteine. Este ușor de digerat si din aceasta cauza este recomandată persoanelor cu probleme digestive. Acestea fiind spuse cred că v-am convins să o consumați din când în când în ciuda prețurilor piperate din supermarketuri. Știu ca mulți sunt reticenți în privința consumului cărnii de iepure, dar vă asigur că este foarte gustoasă. Astăzi vă prezint friptura de iepure la cuptor cu vin și măsline, un adevărat deliciu mai ales în prag de sărbători sau când vrei sa impresionezi cu o masă mai altfel decât cea obișnuită. Este ușor de făcut și aduce un plus de savoare preparatelor tradiționale.

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de iepure (piept si pulpe)
  • 500 ml vin alb
  • 150 g masline negre si verzi
  • 5 linguri ulei de masline
  • 4, 5 fire de rozmarin
  • foi de dafin
  • cimbru
  • busuioc
  • 5 catei usturoi
  • sare, piper

Mod de preparare

1Se taie carnea în bucăți potrivite, se spala bine în apă rece, se lasa la scurs și se usucă cu hârtie absorbanta. Se unge carnea cu sare, piper, cimbru, busuioc, usturoi pisat, apoi se acoperă cu vin și ulei de măsline și se lasă la macerat 2, 3 ore.

2Se pune într-o tava împreună cu marinata (sosul în care a stat) și se coace la cuptor la 220 de grade pentru 30 minute, apoi pentru încă 1 oră la 180-200 grade.

3Din când în când se controlează și dacă mai e nevoie adaugam vin sau apă.

4Cu 15 minute înainte de a scoate friptura din cuptor adăugăm și măslinele. Este delicioasa alături de un piure de cartofi sau sote de legume. Pofta buna!