Timp de preparare: 5 min
Timp de prajire: 5 min
Gata in: 10 min

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre cea mai simpla, dar și bună rețeta, un fel de mâncare ușor de preparat și perfect pentru toate trei mese ale zilei. Este o mâncare pe baza de oua bătute și prăjite în grăsimi vegetale și animale, la care se adaugă după preferințe brânză, smântână, șuncă, mezeluri. În alte părți ale lumii se pregătește și cu legume de exemplu dovlecei, sparanghel, spanac, cartofi, ceapă si/sau usturoi. Exista o multitudine de variante, însă astăzi vă prezint rețeta clasică, aurie la exterior, moale în interior și super delicioasa.

Ingrediente

  • 2, 3 oua
  • 1 lingurita apa sau lapte
  • un cub de unt
  • ulei pentru prajit
  • sare, piper

Mod de preparare

1Se bat bine ouăle cu o furculița sau un tel cu puțină apă sau lapte. Menționez să nu exagerati cu apa deoarece omleta se poate lasa. Dacă e posibil folosim ouă de țară (iese incredibil de gustoasă), dar merge la fel de bine și cu cele din supermarket.

2Adăugăm sare și piper (facultativ) măcinat. Ne asiguram ca, compoziția de ouă este omogena. Într-o tigaie anti-aderenta de calitate punem unt și ulei, care se încălzește la foc mediu. Când s-a încins punem compoziția de ouă și ne asiguram ca omleta se coace uniform.

3Dacă doriți o omleta dietetica se pot folosi doar albușurile. Gălbenușurile le frecați cu un pic de zahar și cacao și așa obțineți o crema delicioasa pe care o puteți da copiilor dumneavoastră (este un desert ce il pregateam fiului meu, acesta a crescut cu el).

4Ca un mic secret, adăugând 2 lingurite făină sau gris la 4 ouă veți obține o omleta pufoasă, în schimb dacă puneți 2 lingurite smântână la 4 ouă veți obține o omleta fina și cremoasa. Pofta buna și spor la gătit!


- Reclamă -
Articolul precedentFriptură de Iepure la Cuptor cu Vin și Măsline
Articolul următorPrăjitură Fanta
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.