Timp de preparare: 1 ora
Timp de coacere: 40 min
Gata in: 1 ora 40 min

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre prăjitura Fanta, foarte cunoscută printre gospodine. Mi-a plăcut cum arata de aceea am cautat-o în mediul online, unde am găsit mai multe variante. Dar cum eu sunt adepta unei alimentații sănătoase, o pregătesc cât mai natural. De aceea am optat pentru aceasta rețeta, care zic eu, e mai naturala. Este o prăjitură simpla, ușor de făcut și de efect.

Ingrediente blat

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar (200 g)
  • 10 linguri faina (150 g)
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita esenta de lamaie sau portocala
  • un praf de sare

Ingrediente crema

  • 500 g branza vaci
  • 250 g mascarpone
  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta portocale

Ingrediente jeleu

  • 1 litru suc proaspat portocale
  • 100 g amidon
  • 100 g zahar

Mod de preparare

1Începem cu prepararea blatului, care este unul obișnuit de pandișpan. Separam gălbenușurile de albușuri. Mixam gălbenușurile cu zahar, apoi adaugam uleiul puțin câte puțin. Punem faina cernuta și cacaoa. Batem albușurile spumă cu un praf de sare. Incorporam albușurile cu compoziția de gălbenușuri, cu mișcări lente de jos în sus, apoi adaugam și esenta. Turnam compoziția într-o tava tapetata cu hârtie de copt și o coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

2Se mixează untul moale cu zaharul pudra, apoi se adaugă treptat brânza și mascarpone. Se mixează pana la omogenizare. La final punem zaharul vanilat și esenta. Blatul răcit se pune înapoi în tavă după care deasupra se întinde crema de brânză. Se nivelează încet si cu atenție. Dăm prăjitura la frigider pentru a se așeza mai bine.

3Se amesteca zaharul cu amidonul. Se adaugă treptat sucul de portocale pentru a evita cocoloașele și se amesteca pentru omogenizare. Se pune craticioara pe foc mic și se amesteca pana se îngroașă. Atenție foc mic, se arde foarte ușor.

4Când jeleul s-a răcit, se scoate prăjitura din frigider și se întinde cu grija peste crema de brânză. Se tine la frigider minim 6 ore sau peste noapte. Este super delicioasa, aspectoasa si răcoritoare. De la mic la mare cu siguranță toți o vor iubi! Pofta buna!

- Reclamă -
Articolul precedentOmleta delicioasă și pufoasă
Articolul următorSalată de Broccoli
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.