Bună ziua dragii mei! Astăzi vă voi prezenta rețeta de Friptură de Miel cu Cartofi la Cuptor, o rețetă care după cum bine știm, alături de drob, dar și alte bunătăți pascale (cozonac, ouă roșii, ciorbă de miel) este nelipsită de pe masa de Paște. Carnea de miel este fragedă și are un gust plăcut, dar din păcate este mai greu de digerat. Dar, zic eu, asta nu trebuie să ne împiedice măcar o dată pe an să pregătim o friptură suculentă și delicioasă, nu-i așa? Condimentată bine cu sare și piper, ținută cam 1 oră în marinată pentru a lua toate aromele și gătită în cuptor la foc mic, devine un deliciu! Pentru friptură sunt bune pulpele mai ales cea din spate dar și costițele.

Friptură de Miel cu Cartofi la Cuptor

5 from 1 vote
Course: Oaie si miel, Retete cu carneCuisine: RomâneascăDifficulty: Medie
Porții

7

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

2

hours 
Calorii / 100 g

216

cal
Timp la rece

1

oră
Gata în

3

hours 

10

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel

  • 7 cartofi curățați

  • 1 legătură pătrunjel

  • 1 legătură usturoi verde

  • 5 căței usturoi

  • 50 g unt

  • rozmarin

  • cimbru

  • 100 ml vin roșu

  • 100 ml apă

  • ulei de măsline

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Începem prin a tăia mărunt usturoiul verde și pătrunjelul. Ungem tava în care vom găti cu unt, apoi punem pe fundul ei jumătate din cantitatea tocată de usturoi verde și pătrunjel. Adăugăm carnea de miel și o ungem cu unt, așa devine fragedă și gustoasă! Condimentăm cu rozmarin și cimbru din belșug pentru aromatizare și îndepărtarea gustului specific. Deasupra punem niște usturoi verde, dar și usturoi vechi tăiat fin. Nu uităm să adăugăm sare și piper. Lăsăm o oră să se marineze la frigider.1 - Friptură de Miel cu Cartofi la Cuptor
  • Tăiem cartofii în bucăți potrivite. Îi condimentăm cu sare, piper, cimbru și rozmarin. Amestecăm bine cu o lingură deoarece vrem să fie bine condimentați.2 - Friptură de Miel cu Cartofi la Cuptor
  • Punem cartofii peste carnea ce a stat la marinat. Apoi adăugăm ulei de măsline și deasupra punem cantitatea rămasă de usturoi verde și pătrunjel. Turnăm apa, vinul și punem usturoiul tăiat mărunt. O băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 2 ore. O mai verificăm din când în când, la nevoie mai întoarcem carnea și cartofii și rețeta noastră de Friptură de Miel cu Cartofi la Cuptor este gata!3 - Friptură de Miel cu Cartofi la Cuptor

Video Rețetă

Note bucătar

  • Un truc culinar, pentru a vedea dacă friptura este bine pătrunsă, se bagă furculița în carne și aceasta trebuie să intre ușor.
  • Poftă mare la o friptură de miel delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentCozonac cu Nucă și Rahat
Articolul următorPlăcintă Poale-n Brâu
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.