Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Compot de Prune, una dintre cele mai pregătite rețete pentru iarnă de gospodine! Este un desert gustos, oricând se poate mânca, mai ales dacă îl prepari acasă, natural fără alți conservanți adăugați. Este ușor de făcut și, zic eu, merită să încerci să te bucuri de gustul lui delicios toată iarna!

Compot de Prune

5.0 from 1 vote
Course: Bauturi, DesertCuisine: EuropeanaDifficulty: Usoara
Porții (800 g)

10

borcane
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

20

minutes
Gata în

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • prune

  • zahăr

  • apă

  • borcane de 800 g

Mod de preparare

  • Borcanele ce vor fi utilizate pentru compot se spală bine cu detergent de vase, se limpezesc cu apă rece și curată și se pun la uscat. Se sterilizează așezându-se pe o tavă metalică și se pun în cuptorul rece. Se aprinde cuptorul la 150 de grade menținând borcanele la această temperatură timp de 30 de minute. Se lasă să se răcească în interiorul cuptorului, apoi se scot și se pot folosi. Capacele se spală și ele bine cu detergent, se clătesc și se pun într-un castron. Se opăresc cu apă clocotită. Se lasă să se răcească în apă, apoi se șterg cu șervete curate de bucătărie.
  • Prunele se spală bine, clătindu-le în mai multe rânduri de apă curată. Pentru ca prunele să rămână întregi la sterilizare, se va înțepa fiecare prună în parte, de câteva ori, în zona codiței cu un ac sau cu o scobitoare la distanțe egale. Se împarte cantitatea de prune cât mai egal în borcanele pregătite pentru compot.
  • Borcanele le puteți umple cu fructe sau puteți pune mai puține. Este o chestiune de gust și de preferința fiecăruia. Unii preferă să aibă mai mult lichid în compot în timp ce alții vor mai multe fructe. Odată așezate prunele în borcane, se adaugă câte 3 linguri de zahăr, apoi se completează cu apă. Înfiletăm capacele și vânturăm bine borcanele pentru a dispersa bine zaharul.
  • Într-o oală încăpătoare, punem pe fund un șervet de bucătărie și așezăm borcanele înfiletate bine. Se umple oala cu apă până la gâtul borcanelor și se fierb 20 de minute de când începe să fiarbă. Se stinge focul și se lasă să se răcească în apa în care a fiert până a doua zi.

Note bucătar

  • Spor la treabă și la mâncat compot la iarnă!
  • După preferințe putem adăuga vanilie, scorțișoară, anason sau cuișoare.
  • Puneți întotdeauna capace noi. Un capac nesterilizat sau care nu închide etanș poate compromite conservele.
- Reclamă -
Articolul precedentSărățele
Articolul următorMacarons
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.