Bună ziua dragii mei! Când aveți poftă de o gustare, ceva de ronțăit în fața televizorului sau un aperitiv pentru prieteni, puteți încerca această rețetă de Sărățele de brânză absolut delicioase! Sunt ușor de făcut, dar trebuie să respectăm niște pași pentru a avea sărățele fragede și gustoase!

Sărățele

5.0 from 1 vote
Course: Gustari, Retete rapideCuisine: RomaneascaDifficulty: Usoara
Porții (bucăți)

50

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

25

minutes
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Sărățele
  • 2 ouă

  • 100 g smântână sau iaurt

  • 200 g unt

  • 350 g brânză telemea

  • 500 g făină

  • Pentru uns
  • 2 g ălbenușuri

  • mac

  • susan

Mod de preparare

  • Se pune făina într-un castron încăpător. Untul rece se rade deasupra făinii la fel și telemeaua. Evident sare nu punem, deoarece brânzeturile sunt destul de sărate.
  • Aluatul se frământă destul de rapid cu robotul sau cu mâna.
  • Pe masa de lucru, în faina, se întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 5 cm. Cu ajutorul unui cuțit se taie foaia de aluat în forma de bastonașe. Se aprinde cuptorul și se setează la 180 de grade.
  • Sărățelele de brânză gata formate se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se păstrează o mică distanță între ele. Se coc la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc frumos.

Note bucătar

  • În loc de telemea, puteți folosi cașcaval.
  • Dacă doriți sărățele mai crocante, trebuie lăsate mai mult timp în cuptor.
  • Aluatul de sărățele se poate congela cu succes sau se poate păstra în frigider bine învelit cu folie alimentară până la 3 zile.
  • Sărățelele complet reci rezistă mult timp într-o cutie bine închisă, într-un loc răcoros.
  • Poftă bună la sărățele delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentSavarine
Articolul următorCompot de Prune
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.