Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Macarons, o prăjitură fină, deosebită, îndrăgită de mai toată lumea, în special de copii. Sunt delicate, dar tare delicioase, se topesc efectiv în gură! La prima vedere pregătirea lor pare complicată, dar dacă țineți cont de câteva reguli vă veți uimi familia, chiar și prietenii cu aceste minunății dulci.

Macarons

5.0 from 1 vote
Course: Desert, DulciuriCuisine: EuropeanaDifficulty: Medie
Porții (bucăți)

36

porții
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

20

minutes
Gata în

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Aluat
  • 4 albușuri

  • 230 g zahăr pudră

  • 70 g zahăr vanilat

  • 120 g făină de migdale

  • un praf de sare (2 g)

  • facultativ colorant universal

  • Cremă
  • 130 g unt cu 82% grăsime (jumătate de pachet)

  • 150 g zahăr pudră

  • 1 esență de vanilie

  • 4 lingurițe zeamă de lămâie

Mod de preparare

  • Preîncălzim cuptorul la 150 de grade. Punem albușurile într-un bol spălat și uscat bine în prealabil. Batem cu mixerul electric albușurile peste care adăugăm zahărul vanilat cernut prin sită. Facem acest lucru până se întăresc și compoziția devine tare încât nu curge dacă întorci bolul cu gura în jos. Adăugăm colorantul, dacă le vrem colorate și mai amestecăm puțin, 20-30 de secunde.
  • Într-un castron separat cernem făina de migdale, zahărul pudră și sarea (compoziția trebuie să fie cât mai fină.) Prin aceeași sita presărăm pudra obținută peste compoziția de albușuri. Amestecăm încet cu o spatulă până amestecul devine vâscos.
  • Se toarnă toată compoziția într-un pos, fără să lăsăm goluri de aer în el. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă normală de aragaz. Cu posul turnăm mixtura la o distanță de 2, 3 cm (asta pentru că în timpul coacerii își măresc diametrul). Facem acest lucru cu fermitate, așa eliminăm eventualele crăpături.
  • Umplută tava, se lovește încet de masă de 3 ori pentru a lăți prăjiturelele, dându-le altfel cunoscuta formă de macarons. Se coc în în cuptor cu ventilație 20 de minute la 150 de grade.
  • Și acum trecem la pregătirea cremei. Punem untul moale într-un bol încăpător și îl mixăm pentru aproximativ 1 minut. Adăugăm puțin câte puțin zahărul pudră și mixăm până obținem o cremă pufoasă, cam 3 minute. La final adăugăm zeama de lămâie și esența de vanilie. Crema este gata. Cu ajutorul unui pos punem crema pe un macarons și îl lipim încet cu un alt macarons.

Note bucătar

  • Putem folosi orice tip de cremă, chiar și Nutella, ceea ce vă place dumneavoastră.
  • Dacă ies crăpate înseamnă că ai amestecat mai puțin decât ar fi trebuit. Dacă ies plate ai amestecat prea mult.
  • Poftă mare la prăjituri pufoase și gustoase și spor la prăjiturit! Așteptăm cu drag comentariile dumneavoastră!
- Reclamă -
Articolul precedentCompot de Prune
Articolul următorTort Diplomat
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.