Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Tort Diplomat, unul din cele mai iubite deserturi ale românilor! Este răcoros și mereu o variantă bună pentru un final de masă cu prietenii sau familia. Ușor de făcut, are o formă rotundă și este realizat din pișcoturi sau felii de pandișpan pufos într-o cremă de vanilie și frișcă. Un plus de savoare desigur sunt bucățele de fructe care întregesc gustul deosebit al acestui tort.

Tort Diplomat

5.0 from 1 vote
Course: Desert, Dulciuri, Retete cu fructeCuisine: FrantuzeascaDifficulty: Medie
Porții

12

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

1

hour 

5

minutes
Calorii / 100 g

161

cal
Timp la frigider

8

ore
Gata în

9

hours 

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 400 g pișcoturi

  • 500 ml lapte

  • 500 ml frișcă lichidă

  • 1 conservă ananas cu tot cu suc

  • 3 portocale

  • 4 kiwi

  • 5 buc gălbenușuri

  • 200 g zahăr

  • 1 esență de vanilie

  • 20 g gelatină

  • 2 linguri făină

  • afine

  • cireșe sau zmeură

Mod de preparare

  • Într-un castronel punem gelatina, puțină apă călduță și amestecăm. O punem deoparte până se întărește. Într-o altă oală punem gălbenușurile și cu ajutorul unui tel, le batem. Adăugăm zahăr, puțin câte puțin, în timp ce amestecăm. Apoi, turnăm lapte treptat, din nou zahăr și la urmă esența de vanilie. Amestecăm bine. Când zahărul s-a topit, punem restul de lapte, tot treptat, iar apoi făina și le încorporăm. După, punem oala pe foc și amestecăm. În câteva minute, crema va începe să se lege. O dăm jos de pe foc și o lăsăm să se răcească 10 minute. La final, adăugăm gelatina și o încorporăm și pe aceasta în cremă.1 - Tort Diplomat
  • Curățăm portocalele de coajă, apoi le tăiem cubulețe mici. Același lucru îl facem și cu ananasul și kiwi-ul.2 - Tort Diplomat
  • Adăugăm frișca lichidă în bolul robotului de bucătărie. Îi dăm drumul la viteză mică, apoi treptat, mărim viteza. Îl lăsăm să bată bine, până ce frișca se întărește. Când este gata, adăugăm jumătate din crema obținută anterior și îl mai lăsăm să amestece pentru 1 minut la viteză mică. Apoi, punem și cealaltă jumătate și pornim iar robotul pentru aproximativ 3 minute.3 - Tort Diplomat
  • Pe o farfurie plată punem un inel reglabil. Înmuiem pișcoturile în sucul din conserva de ananas și le așezăm în picioare, pe marginea inelului, de jur împrejur. Apoi, tot din pișcoturi, facem și o bază. Acum tortul nostru este gata să fie umplut cu toate bunătățile!4 - Tort Diplomat
  • Prima dată punem crema cu frișcă, un strat cam de 3 cm. O nivelăm bine, iar apoi adăugăm bucățelele de portocale, kiwi și ananas. Continuăm cu crema, tot un strat gros de 3 cm, nivelăm, după bucățelele de fructe. La final, punem crema rămasă și o nivelăm bine, pentru a pregăti locul unde vom orna tortul.5 - Tort Diplomat
  • Noi am ales să ornăm cu jumătăți de ananas pe margini și pe mijloc, apoi să punem câte 1 zmeură în mijlocul ananasului, felii de kiwi între ele, iar la final de jur împrejur pe margine, dar si pe mijloc, afine întregi. Punem tortul la frigider peste noapte și rețeta noastră de Tort Diplomat este gata!6 - Tort Diplomat

Video Rețetă

Note bucătar

  • Nu curățați fibra de sub coaja portocalei, ea ajută ca portocala să rețină sucul în interiorul ei, astfel crema tortului nostru va ieși perfectă!
  • Pentru ornamentul de deasupra puteți folosi aceleași fructe cu care ați umplut tortul. Totuși, dacă vă plac și alte fructe, le puteți adăuga acum, fiecare are gusturile lui!
  • Poftă mare la un tort deosebit!
- Reclamă -
Articolul precedentMacarons
Articolul următorCovrigi
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.