Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Tort Diplomat, unul din cele mai iubite deserturi ale românilor! Este răcoros și mereu o variantă bună pentru un final de masă cu prietenii sau familia. Este ușor de făcut, are o formă rotundă și este realizat din pișcoturi sau felii de pandișpan pufos într-o cremă de vanilie și frișcă. Un plus de savoare desigur sunt bucățele de fructe care întregesc gustul deosebit al acestui tort.

Tort Diplomat

5 din 1 vote
Fel: Desert, Dulciuri, Retete cu fructeBucătărie FrantuzeascaDificultate Medie
Porții

15

porții
Timp pregătire

1

hour 
Timp preparare

20

minutes
Timp la frigider

8

ore
Gata în

9

hours 

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 400 g pișcoturi

  • 500 ml frișcă lichidă

  • 500 ml lapte

  • 200 g zahăr

  • 20 g gelatină

  • 5 gălbenușuri

  • 3 portocale

  • 4 kiwi

  • 2 linguri făină

  • 1 conservă ananas cu tot cu suc

  • 1 esență vanilie sau lămâie

Mod de preparare

  • Se pune gelatina la înmuiat în apă rece. Dacă folosești foițe de gelatină le pui în multă apă rece. Dacă folosești gelatină granule pui atâta apă cât să treacă cu două degete peste ele. Într-o cratiță punem zahărul, făina, gălbenușurile, esența de vanilie și lapte puțin câte puțin. Punem totul pe aragaz la foc mic și amestecăm continuu până se îngroașă. Oprim focul, lăsăm să se răcească puțin. Când crema este călduță, încorporăm gelatina hidratată și amestecăm bine până se dizolvă și se încorporează în cremă. O lăsăm să se răcească bine.
  • Tăiem fructele în cuburi de mărimi potrivite. Batem frișca tare, apoi o încorporam în crema rece.
  • Desfacem cutia de compot, scurgem zeama într-un bol, iar fructele de ananas le punem separat. Înmuiem pișcoturile unul câte unul în zeama de ananas și începem să le așezăm într-o farfurie rotundă platou peste care am pus o formă cu inel. Evident îndepărtăm fundul detașabil. Întâi le punem în poziție verticală lipite de pereții formei rotunde, apoi crema bază, mereu cu pișcoturi muiate în suc de ananas.
  • Peste baza de pișcoturi, așezăm un strat de cremă, apoi unul de fructe și tot asa până terminam crema și fructele. Ultimul trebuie să fie de cremă pe care îl ornăm frumos după preferințele fiecăruia. Se lasă la frigider pentru 8 ore sau mai bine, peste noapte.

Note bucatar

  • Poftă mare la un tort deosebit de bun.
  • Aștept comentariile dumneavoastră! Spor la prăjiturit!