Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Pâine Coaptă cu Roșii și Măsline sau Bruschete, o rețetă simplă de preparat, dar foarte gustoasă! Cum suntem în perioada postului, pentru astăzi m-am gândit să vă dau rețeta mea de bruschete. Este o rețetă de origine italiană, ce aparține aperitivelor și vine mai ales din Italia Centrală și de Sud. Denumită și “hrana săracului”, nu este altceva decât felii de pâine proaspăt prăjite, care se freacă cu jumătate de cățel de usturoi și se ung cu ulei de măsline, sare și piper după gust.

Pâine Coaptă cu Roșii și Măsline sau Bruschete

5.0 from 1 vote
Course: Aperitive, Rețete rapideCuisine: ItalianăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Calorii / 100 g

465

kcal
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 8 felii pâine

  • 4 roșii

  • 100 ml ulei de măsline

  • 50 g măsline felii

  • 5 căței usturoi

  • oregano

Mod de preparare

  • Începem prin a curăța roșiile, apoi le tăiem cubulețe. Când am terminat, le punem pe toate într-un castron. Punem o tigaie grill pe aragaz la încins. Dăm drumul la foc și în ea punem feliile de pâine. Le coacem pe o parte și când sunt gata, le întoarcem și pe partea cealaltă. Feliile noastre de pâine s-au făcut, așa că le putem scoate pe o farfurie. Continuăm până terminăm de copt toată pâinea.1 - Pâine Coaptă cu Roșii și Măsline sau Bruschete
  • Punem feliile de pâine prăjită pe un fund. Le ungem bine cu usturoi, dar și cu ulei de măsline, secretul este să facem acest lucru cât încă sunt calde. Când am terminat, adăugăm cubulețele de roșii tăiate anterior și desigur le condimentăm cu sare și oregano. La final, punem feliuțele de măsline și rețeta noastră de Pâine Coaptă cu Roșii și Măsline sau Bruschete este gata!2 - Pâine Coaptă cu Roșii și Măsline sau Bruschete

Video Rețetă

Note bucătar

  • Dacă nu aveți oregano sau nu vă place, puteți să condimentați bruschetele cu cimbru. Sunt la fel de bune!
  • Poftă mare la bruschete delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentBorș de Dovlecei
Articolul următorSupă de Năut cu Legume
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.