Bună ziua dragii mei! Rețeta de Pilaf cu Fructe de Mare este un fel de mâncare mai puțin cunoscut la noi în țară, dar în același timp foarte gustos și zic eu, merită încercat. Iubitorii de peste se vor îndrăgosti iremediabil de această rețetă! Se poate prepara în orice sezon, e potrivit atât pentru o cină între prieteni cât și pentru familia noastră, când vrem să pregătim ceva altfel. Această rețetă am pregătit-o cu fructe de mare diferite, midii, scoici, calamari și creveți, dar puteți folosi și alte tipuri de pește. Cu toate acestea, pentru rezultate optime este important să se ia în considerare disponibilitatea de a folosi pește proaspăt. La sfârșit, pentru o aromă mai delicată, puteți evita folosirea pastei de tomate și puteți servi oaspeților dumneavoastră un orez simplu.

Pilaf cu Fructe de Mare

5.0 from 1 vote
Course: Peste, Retete cu carneCuisine: SpaniolaDifficulty: Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

20

minutes
Gata în

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 400 g orez

  • 400 g calamari

  • 500 g scoici

  • 500 g midii

  • 10 creveți

  • 1 pahar vin alb sec

  • 1 lingură ulei de măsline

  • 1 cățel de usturoi

  • 1 morcov

  • 1 ceapă

  • 1 țelină

  • 1 ardei iute

  • pătrunjel proaspăt

  • sare

Mod de preparare

  • Pregătim fructele de mare și anume se spală și se curăță de eventualele reziduuri. Se curăță și se spală legumele.
  • Într-o tigaie mai adâncă se pune ulei de măsline, adaugăm ceapa tocată fin, usturoiul și țelina. Lăsăm să se călească puțin, cam 30 de secunde, după care punem orezul care la fel se sotează puțin și vinul.
  • Amestecăm bine. Se pun 100 ml apă și fierbem la foc mic orezul (timpul indicat pe cutie). Spre sfârșit adaugăm fructele de mare, sarea, ardeiul iute și continuăm fierberea alte 5 minute, adăugând apă dacă mai este nevoie. Presărăm pătrunjel proaspăt tocat.

Note bucătar

  • Este o mâncare aromată și sățioasă, care cu siguranță vă va plăcea!
  • Poftă bună!
- Reclamă -
Articolul precedentTartă cu Gem de Prune
Articolul următorPlăcintă Trandafiri cu Brânză Dulce
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.