Timp de pregatire: 10 min
Timp de fierbere: 20 min
Gata in: 30 min

Buna ziua dragii mei! Pilaful cu fructe de mare este un fel de mâncare mai puțin cunoscut la noi în tara, dar în același timp foarte gustos și zic eu, merită încercat. Iubitorii de peste se vor îndrăgosti iremediabil de aceasta rețeta! Se poate prepara în orice sezon, e potrivit atât pentru o cina între prieteni cât și pentru familia noastră, când vrem să pregătim ceva altfel. Aceasta rețeta am pregătit-o cu fructe de mare diferite, midii, scoici, calamari și creveți, dar puteți folosi și alte tipuri de peste. Cu toate acestea, pentru rezultate optime este important să se ia în considerare disponibilitatea de a folosi pește proaspăt. La sfârșit, pentru o aroma mai delicata, puteți evita folosirea pastei de tomate și puteți servi oaspeților dumneavoastră un orez simplu. Să începem!

Ingrediente

  • 400 g orez
  • 400 g calamari
  • 500 g scoici
  • 500 g midii
  • 10 creveți
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 țelina
  • 1 ardei iute
  • pătrunjel proaspăt
  • sare

Mod de preparare

1Pregătim fructele de mare și anume se spală și se curata de eventualele reziduuri. Se curata și se spală legumele.

2Într-o tigaie mai adânca se pune ulei de măsline, adaugăm ceapa tocata fin, usturoiul și țelina. Lăsăm să se călească puțin, cam 30 de secunde, după care punem orezul care la fel se sotează puțin și vinul.

3Amestecam bine. Se pun 100 ml apă și fierbem la foc mic orezul (timpul indicat pe cutie). Spre sfârșit adaugăm fructele de mare, sarea, ardeiul iute și continuam fierberea alte 5 minute, adăugând apă dacă mai este nevoie. Presarăm pătrunjel proaspăt tocat.

4Este o mâncare aromata și sățioasă, care cu siguranță vă va plăcea! Pofta bună!