Timp de pregatire: 10 min
Timp de coacere: 40 min
Gata in: 50 min

Bună ziua dragii mei! Când doriți ceva dulce, dar nu aveți timp suficient pentru a realiza prăjituri sofisticate, puteți încerca tarta cu gem. Pe lângă faptul că se pregătește repede, este si foarte gustoasă. Menționez că puteți folosi orice tip de gem, caise, cireșe, vișine, iese la fel de bine. Eu astăzi am folosit gem de prune, pentru că am din abundenta, îl fac în fiecare an din pomii din livada mea. Sa nu mai zic ca este și foarte aspectuoasa si sunt sigura ca familia voastră va fi încântată de rezultat. Acestea fiind zise să începem:

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 ml ulei sau 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g gem de prune
  • 300 g faina

Mod de preparare

1Se bat ouăle cu zaharul pana compoziția devine cremoasa și zaharul este topit. Adăugăm uleiul sau untul topit și apoi puțin câte puțin faina cernuta cu praful de copt și un vârf de cuțit de sare. Obținem un aluat potrivit de tare, neted și nelipicios. Se lasă să se odihnească 30 de minute.

2Aluatul se împarte în doua, o bucata mare și una mică pentru ornat. Bucata mai mare de aluat se întinde cu mâinile într-o formă rotunda, tapetata cu hârtie de copt. Facem un rulou de cocă și îl punem în margine, lipit de pereții vasului de copt. Înțepăm aluatul cu furculița.

3Gemul de prune se întinde uniform, iar din aluatul rămas, cu ajutorul unei rulete, se taie fâșii care se pun deasupra după imaginația fiecăruia.

4Se coace în cuptorul încins la 180 de grade aproximativ 40 de minute sau până capătă o culoare frumoasa aurie. Se lasă să se răcească și apoi se servește! E absolut delicioasă! Pofta buna și spor la gătit!