Bună ziua dragii mei! Când doriți ceva dulce, dar nu aveți timp suficient pentru a realiza prăjituri sofisticate, puteți încerca rețeta de Tartă cu Gem de Prune. Pe lângă faptul că se pregătește repede, este și foarte gustoasă. Menționez că puteți folosi orice tip de gem, caise, cireșe, vișine, iese la fel de bine. Eu astăzi am folosit gem de prune, pentru că am din abundență, îl fac în fiecare an din pomii din livada mea. Să nu mai zic că este și foarte aspectuoasă și sunt sigură că familia voastră va fi încântată de rezultat.

Tartă cu Gem de Prune

5 from 1 vote
Fel: Desert, Retete cu fructeBucătărie FrantuzeascaDificultate Medie
Porții

20

porții
Timp pregătire

10

minute
Timp preparare

40

minute
Timp de odihna

30

minute
Gata în

1

ora 

20

minute

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 ouă

  • 100 ml ulei sau 100 g unt

  • 100 g zahăr

  • 1 praf de sare

  • 1 plic praf de copt

  • 400 g gem de prune

  • 300 g faină

Mod de preparare

  • Se bat ouăle cu zahărul până compoziția devine cremoasă și zahărul este topit. Adăugăm uleiul sau untul topit și apoi puțin câte puțin făina cernută cu praful de copt și un vârf de cuțit de sare. Obținem un aluat potrivit de tare, neted și nelipicios. Se lasă să se odihnească 30 de minute.
  • Aluatul se împarte în două, o bucată mare și una mică pentru ornat. Bucata mai mare de aluat se întinde cu mâinile într-o formă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Facem un rulou de cocă și îl punem în margine, lipit de pereții vasului de copt. Înțepăm aluatul cu furculița.
  • Gemul de prune se întinde uniform, iar din aluatul rămas, cu ajutorul unei rulete, se taie fâșii care se pun deasupra după imaginația fiecăruia.
  • Se coace în cuptorul încins la 180 de grade aproximativ 40 de minute sau până capătă o culoare frumoasă aurie.

Note bucatar

  • Se lasă să se răcească și apoi se servește!
  • Poftă bună și spor la gătit!