Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Minciunele sau Scovergi, o rețetă dragă inimii mele, cu arome și miresme din copilăria mea. Când le prepar, în minte îmi vine chipul drag și blând al bunicii mele. Cu mâinile aspre și muncite, oricât de obosită era, ne făcea des aceste gogoșele. Eram nepoții ei dragi și tare mai era bucuroasă când ne adunam în jurul mesei în vacantele de vară. Dispăreau rapid de pe farfurii, nu apucau sfârșitul serii! Rețeta o păstrez cu sfințenie și o împărtășesc cu voi pentru că nu aș vrea ca bunătățile pregătite de bunicile și mamele noastre să se piardă!

Minciunele sau Scovergi

5 from 1 vote
Course: Aluaturi dulci, FainoaseCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușoară
Porții

12

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

50

minutes
Calorii / 100 g

334

cal
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 550 g făină

  • 100 g zahăr pudră

  • 100 g untură

  • sare

  • 100 g zahăr

  • 4 ouă

  • coajă de lămâie rasă

  • 100 g smântână

  • ulei pentru prăjit

  • 1 pliculeț praf de copt

  • 1 esență de vanilie

Mod de preparare

  • Punem făina într-un bol de plastic mai mare. Adăugăm cele 4 ouă, untura, smântâna, coaja de lămâie rasă și zahărul. Punem puțină sare, apoi cernem praful de copt și îl adăugăm și pe acesta în bolul nostru. Începem să frământăm ingredientele, eu recomand pentru o mai bună frământare să folosim mâinile. După, punem o linguriță de esență de vanilie și continuăm frământarea până ce obținem un aluat elastic și bun de întins.1 - Minciunele sau Scovergi
  • Presărăm făină pe masa de lucru. Pregătim aluatul obținut și îl împărțim în două. Luăm prima bucată de aluat și o întindem cu ajutorul unui sucitor într-o foaie de 1 cm. Apoi, tăiem foaia în 3 fâșii egale, iar fiecare fâșie o tăiem oblic, pentru a ne ieși forma de romb. După, cu ajutorul cuțitului, facem o gaură pe mijlocul aluatului. Procedăm la fel cu restul de aluat. Pentru a obține forma atât de cunoscută de minciunele, luăm o bucată de aluat și băgăm colțul de jos prin tăietură. Repetăm acest proces până terminăm de pregătit toate minciunelele.2 - Minciunele sau Scovergi
  • Pornim focul și punem uleiul în tigaie la încins. Adăugăm minciunelele și le prăjim pe o parte până prind o culoare frumoasă aurie. Apoi, le întoarcem și le lăsăm să se prăjească și pe partea cealaltă. Când sunt gata, le scoatem pe o farfurie pe care am pus hârtie absorbantă. Le pudrăm cu zahăr pudră și rețeta noastră de Minciunele sau Scovergi este gata!3 - Minciunele sau Scovergi

Video Rețetă

Note bucătar

  • Untura trebuie să fie la temperatura camerei, așa vom frământa mai ușor aluatul!
  • În loc de untură puteți folosi unt, iar în loc de smântână iaurt gras, aceleași cantități.
  • Minciunelele se prăjesc la foc mic, așa cresc frumos și rămân pufoase mai mult timp.
  • Le scoatem pe hârtie de copt pentru că aceasta absoarbe uleiul.
  • Se lasă la răcit înainte de a le pudra cu zahăr.
  • Poftă mare la minciunele delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentDovlecei Gratinați
Articolul următorMâncare de Fasole Galbenă Păstăi
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.