Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Mâncare de Fasole Galbenă Păstăi, o rețetă simplă și gustoasă! La mine în casă se consumă destul de des fasolea păstăi pe timpul verii. O avem în grădina proprie, dar în această perioadă sunt pline tarabele și în piață. Nu mai spun că în supermarket se găsesc tot timpul anului!

Mâncare de Fasole Galbenă Păstăi

5 din 1 vote
Fel: Retete cu legume, Retete fara carneBucătărie RomaneascaDificultate Usoara
Porții

8

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

20

minutes
Gata în

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg fasole galbenă

  • 2 cepe tăiate mărunt

  • 1 morcov

  • 1 legătură pătrunjel

  • 1 legătură mărar

  • 4 linguri ulei

  • 5 căței de usturoi

  • 3 linguri bulion

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Se curăță și se spală pe rând legumele. Ceapa se toacă mărunt și morcovul îl dăm prin răzătoare. Rupem codițele păstăilor de fasole și le tăiem după preferințe. Eu am încercat să le fac pe toate cât mai egale.
  • Într-o cratiță mai înaltă punem uleiul și călim ceapa și morcovul. Când devine aurie punem păstăile, amestecăm, și jumătate pahar de apă. Punem capacul și le lăsăm sa fiarbă la foc mic.
  • Amestecăm din când în când, dacă mai este nevoie mai adăugăm puțină apă. Aproape de final adăugăm bulionul desfăcut cu puțină apă.
  • Controlăm și dacă fasolea este fiartă punem sare, piper, usturoiul tăiat mărunt, pătrunjelul și mărarul. Usturoiul este foarte important pentru gustul final al mâncării. Gustați și mâncarea de fasole este gata! Puteți servi păstăile calde cu mujdei de usturoi.

Note bucatar

  • Se poate pune și cimbru, bineînțeles dacă vă place!
  • Puteți lega sosul mâncării cu 1-2 linguri de făină sau smântână de gătit. Eu o prefer simplă, cu puțină apă cât să nu fie seacă, dar nici mult lichid.
  • Sunt minunate ca și garnitură pentru friptura de porc sau pui.
  • Poftă mare la o mâncare pe cât de simplă pe atât de gustoasă!