Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Mâncare de Fasole Galbenă Păstăi, o rețetă simplă și gustoasă! La mine în casă se consumă destul de des fasolea păstăi pe timpul primăverii și al verii. O avem în grădina proprie, dar în această perioadă sunt pline tarabele și în piață. Nu mai spun că în supermarket se găsesc tot timpul anului!

Mâncare de Fasole Galbenă Păstăi

5 from 1 vote
Course: Retete cu legume, Retete fara carneCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușoară
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

20

minutes
Calorii / 100 g

105

cal
Gata în

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg fasole galbenă

  • 1 legătură mărar

  • 1 legătură pătrunjel

  • 1 ceapă

  • 2 linguri bulion

  • 4 linguri ulei

  • 5 căței usturoi

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Începem prin a tăia ceapa mărunt. Dăm drumul la aragaz, punem uleiul și îl lăsăm să se încingă. Apoi adăugăm ceapa tăiată anterior și o lăsăm la prăjit până se înmoaie. Când s-a călit, punem bulionul și amestecăm, ideea este să îl încorporăm.1 - Mâncare de Fasole Galbenă Păstăi
  • Adăugăm fasolea galbenă, amestecăm bine cu o lingură de lemn, apoi punem cam 50 de ml de apă. O lăsăm să se facă, amestecând din când în când. Apoi adăugăm usturoiul și amestecăm pentru a-l distribui uniform. După, condimentăm cu sare și piper după gust. La final punem pătrunjelul tocat, amestecăm și rețeta noastră de Mâncare de Fasole Galbenă Păstăi este gata!2 - Mâncare de Fasole Galbenă Păstăi

Video Rețetă

Note bucătar

  • Fasolea trebuie să fie moale, așa că mai putem adăuga câteva linguri de apă.
  • Puteți adăuga și un morcov răzuit mic, atunci când căliți ceapa.
  • Se poate pune și cimbru, bineînțeles dacă vă place!
  • Puteți lega sosul mâncării cu 1-2 linguri de făină sau smântână de gătit. Eu o prefer simplă, cu puțină apă cât să nu fie seacă, dar nici mult lichid.
  • Sunt minunate ca și garnitură pentru friptura de porc sau pui.
  • Poftă mare la o mâncare de fasole pe cât de simplă pe atât de gustoasă!
- Reclamă -
Articolul precedentMinciunele sau Scovergi
Articolul următorSavarine
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.