Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Friptură de Pui la Tigaie, o rețetă simplă, dar tare gustoasă! Rapidă și ușor de preparat, este preferata familiei mele, pe timp de vară, alături de friptura de curcan sau friptura de iepure. Carnea de pasăre este o mâncare ușoară și sunt sigură iubită de mulți dintre noi. Oricum ar fi pregătită, la tigaie, la cuptor sau într-o mâncare ca ostropelul, alături de o mămăliguță caldă, face deliciul tuturor!

Friptură de Pui la Tigaie

5.0 from 2 votes
Course: Pui, Rețete cu carneCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușoară
Porții

6

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

50

minutes
Calorii / 100 g

113

kcal
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui

  • cimbru

  • 8 căței usturoi

  • rozmarin

  • 1 pahar vin alb sec

  • sare

  • piper

  • ulei de măsline

Mod de preparare

  • Spălăm pulpele și este important să le ștergem bine sau să le lăsăm să se usuce pe o hârtie absorbantă, astfel se prăjesc mai frumos. Luăm o bucată de carne de pui și o crestăm cu un cuțit. După, o punem într-un castron de plastic mai mare unde le vom asezona. Procedăm la fel și cu restul de carne. Condimentăm cu sare, piper, rozmarin și cimbru.1 - Friptură de Pui la Tigaie
  • Într-o tigaie pe foc punem puțin ulei de măsline. Punem pulpele în tigaie. După, adăugăm usturoiul, un mic secret este să-l înțepăm cu un cuțit, așa va ieși aroma mai bine din el. Acoperim cu un capac și le lăsăm la prăjit. În timp ce se prăjesc, luăm capacul și controlăm carnea, dacă e nevoie o mai întoarcem și mai adăugăm puțină apă. Punem iar capacul și o lăsăm la prăjit cel puțin încă 30 de minute. După acest timp, le întoarcem și adăugăm vinul, acesta va face friptura să devină fragedă! O mai lăsăm în tigaie până se evaporă aburii de la vin și rețeta noastră de Friptură de Pui la Tigaie este gata!2 - Friptură de Pui la Tigaie

Video Rețetă

Note bucătar

  • Crestăm carnea cu un cuțit așa se pătrunde mai bine la prăjit.
  • Sfatul meu este sa pârlim puțin carnea prin flacăra aragazului, înainte de a o pune în tigaie. Așa friptura va fi mai gustoasă!
  • Întotdeauna vinul se pune pe carne, nu în uleiul din tigaie.
  • Carnea de pui trebuie curățată de fulgi, pârlindu-i la flacăra aragazului, pentru că uneori, atunci când o cumpărăm, e posibil să aibă câțiva.
  • Alte condimente pentru friptura de pui pot fi boiaua de ardei sau mai puțin cunoscut, dar care îi dă o aromă deosebită, salvia.
  • Eu uneori nu pun deloc ulei, deoarece pulpele sunt grase și vor lăsa și acestea grăsime.
  • Poftă mare la o friptură de pui delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentCastraveți în Saramură
Articolul următorBiscuiți Rapizi cu Cremă de Alune
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.