- Reclamă -
Home Rețete cu carne Friptură de Iepure la Tigaie cu Măsline și Vin Alb

Friptură de Iepure la Tigaie cu Măsline și Vin Alb

1579

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Friptură de Iepure la Tigaie cu Măsline și Vin Alb, o rețetă gustoasă și ușor de preparat. Mai puțin cunoscută și consumată la noi, a prins destul de mult datorită faptului că este o carne ușoară cu conținut scăzut de colesterol și grăsimi. Specialiștii în nutriție ne asigură că este o sursă bogată de proteine, calciu și fosfor, totodată bogată în vitamina B3 și B12. Pregătită corect carnea de iepure devine suculentă și gustoasă. Vă mărturisesc că eu am mâncat-o destul de des în copilăria mea. Sub formă de friptură, tocăniță, fiartă sau pe grătar era mereu fragedă și gustoasă, cu un gust excelent.

Friptură de Iepure la Tigaie cu Măsline și Vin Alb

5.0 from 1 vote
Course: Retete cu carneCuisine: FranțuzeascăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

55

minutes
Calorii / 100 g

132

kcal
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure

  • 150 g măsline

  • 2 linguri de oțet

  • 100 ml vin alb

  • 4 linguri ulei de măsline

  • 3 căței de usturoi

  • rozmarin

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Într-o tigaie pe foc punem uleiul de măsline. După, adăugăm carnea de iepure și o lăsăm la prăjit. Cu ajutorul unui cuțit, înțepăm cățeii de usturoi și îi punem peste carne. Adăugăm rozmarinul și când începe să se facă pe o parte, o întoarcem. Punem un capac și o mai verificăm din când în când. Când este bine făcută pe o parte, adăugăm sare și piper. Nu uităm să punem și oțetul!1 - Friptură de Iepure la Tigaie cu Măsline și Vin Alb
  • După 5 minute adăugăm vinul. Apoi, punem măslinele și lăsăm carnea la prăjit, cu un capac deasupra, pentru încă 50 de minute. La final o verificăm să fie bine făcută, cu o furculiță și rețeta noastră de Friptură de Iepure la Tigaie cu Măsline și Vin Alb este gata!2 - Friptură de Iepure la Tigaie cu Măsline și Vin Alb

Video Rețetă

Note bucătar

  • Carnea de iepure tânăr este mai potrivită la cuptor, iar cea mai matură în tigaie la foc mic.
  • Lăsați întotdeauna friptura să se răcească după ce este gata, așa reține zeama și este fragedă.
  • Înțepăm cățeii de usturoi pentru că așa, usturoiul lasă mai multă aromă cărnii.
  • Părerea mea este să nu lăsați carnea la prăjit fără să o mai controlați. Din când în când ne mai uităm la ea și o mai întoarcem când vedem că este rumenită frumos.
  • Poftă mare la o friptură de iepure delicioasă!
- Reclamă -