Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Sos Ragù alla Bolognese, o rețetă de sos extrem de gustoasă și cunoscută în întreaga lume! Acesta este un sos pe bază de carne, ce fierbe încet la foc mic, de aici și gustul extraordinar! Pregătirea acestui sos nu este chiar complicată, dar necesită timp și evident ingrediente de calitate. Merge de minune cu pastele dumneavoastră preferate, fettuccine, tagliatelle, fusilli, penne sau spaghete, dar și alături de o mămăliguță caldă! De menționat că eu l-am mai schimbat puțin, am plecat de la rețeta originală, dar am mai adăugat câteva ingrediente în plus, de exemplu cârnați! De regulă acest sos se prepară exclusiv cu carne tocată de vită, dar rămâne la aprecierea fiecărei gospodine dacă îl vrea mai bogat sau mai aromat. Trebuie spus totuși că, indiferent de tipul de carne folosit, legumele nu trebuie să lipsească și nici vinul. Dacă veți respecta timpii de preparare, vă asigur că veți obține un sos gustos, de “te lingi pe degete”!

Sos Ragù alla Bolognese

5.0 from 1 vote
Course: Porc, Rețete cu carne, Sosuri, VităCuisine: ItalianăDifficulty: Medie
Porții

12

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

3

hours 

25

minutes
Calorii / 100 g

181

kcal
Gata în

3

hours 

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1,5 kg suc de roșii

  • 500 g carne tocată porc

  • 1,5 kg carne tocată vită

  • 4 morcovi potriviți

  • 50 g unt

  • 2 cepe

  • 3 linguri ulei de măsline

  • 2 cârnați proaspeți

  • 1 cățel de usturoi

  • 100 ml vin roșu

  • 1 tulpină țelină

  • 1 linguriță busuioc mărunțit

  • 1 linguriță pătrunjel mărunțit

Mod de preparare

  • Într-o oală pe foc punem uleiul de măsline și untul. Tocăm mărunt ceapa, morcovul și țelina apoi le adăugăm și pe acestea în oală. Mărunțim usturoiul cu un cuțit și îl adăugăm și pe acesta peste legumele noastre. Amestecăm cu o lingură de lemn și lăsăm să se prăjească pentru 20 de minute la foc mediu. După acest timp, adăugăm carnea de porc, dar și cea de vită și le amestecăm cu legumele. Apoi, cu un cuțit, tăiem intestinul cârnaților noștri și carnea din interior o punem și pe ea peste. Amestecăm și mai lăsăm să se prăjească în jur de 30 de minute.1 - Sos Ragù alla Bolognese
  • Carnea s-a prăjit frumos! Adăugăm sare, piper și o mai lăsăm pe foc puțin. Punem vinul și amestecăm, ideea este să se evapore alcoolul din vin. După, adăugăm sucul de roșii, amestecăm totul bine și lăsăm la fiert, la foc mic, pentru 2 ore. Totuși, vom mai controla din când în când și la nevoie, mai putem adăuga puțină apă și desigur sare. Sosul nostru este aproape gata! Gustăm și mai adăugăm sare și piper dacă e necesar. La final, punem busuiocul și pătrunjelul mărunțite, mai amestecăm puțin și rețeta noastră de Sos Ragù alla Bolognese este gata!2 - Sos Ragù alla Bolognese

Video Rețetă

Note bucătar

  • Legumele le putem toca la cuțit sau, în funcție de posibilități, putem folosi un robot de bucătărie sau un tocător electric.
  • Nu vă stresați cu mărunțitul legumelor, chiar dacă acestea sunt mai mărișoare, la cât fierb în oală sigur se vor topi!
  • Spre finalul pregătirii de sos ragù, veți observa că lichidul din sos se adună la suprafață, dar nu vă faceți griji, carnea este fiartă bine!
  • Puteți folosi carnea tocată preferată, de curcan de exemplu!
  • Puteți pune vin alb sau roșu, important e să fie sec!
  • Poftă mare la un sos ragù delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentBiscuiți Rapizi cu Cremă de Alune
Articolul următorBurger Clasic de Casă
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.