Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Burger Clasic de Casă, o rețetă arhicunoscută ce a ajuns foarte populară și în țara noastră! Deși nutriționiștii ne sfătuiesc să îi consumăm cât mai puțin, cu moderație, aceștia sunt la mare căutare în întreaga lume! Hamburgerul sau chifteaua de carne se face de obicei din carne de vită condimentată, ceapă, usturoi sau boia, piper și pătrunjel și se pregătește pe grătar sau în tigaia grill. Rețeta noastră de astăzi este cea clasică, la îndemâna oricui, deoarece conține ingrediente ce se regăsesc mai mereu prin frigider. Țin să menționez faptul că există o mare varietate, de burgeri, de exemplu cu brânză, renumitul cheeseburger sau vegetariene, cu chifle din legume.

Burger Clasic de Casă

5.0 from 1 vote
Course: Rețete cu carne, VităCuisine: AmericanăDifficulty: Ușoară
Porții (bucăți)

4

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

25

minutes
Calorii / 100 g

255

kcal
Gata în

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 4 hamburgeri de vită

  • 4 chifle de burger

  • frunze de salată verde

  • feliuțe de cheddar

  • ketchup

  • inele de ceapă roșie

  • muștar

  • roșii tăiate felii

  • maioneză

Mod de preparare

  • Pregătim o tigaie grill pe care o ungem bine cu ulei. Apoi, punem jumătățile de chiflă în tigaie, unse și ele cu puțin ulei! Le lăsăm să se coacă până se rumenesc frumos. Când sunt gata le scoatem pe un fund de lemn și le așezăm în pereche pentru a ne fi mai ușor.1 - Burger Clasic de Casă
  • Urmează să pregătim hamburgerii! Îi punem la prăjit în aceeași tigaie grill unde am pregătit chiflele și la nevoie le dăm forma lor cunoscută, lucrându-i cu mâna. Îi lăsăm să se prăjească, iar pentru a ieși frumoși și a se face bine îi mai apăsăm cu o spatulă. Când sunt gata pe o parte îi întoarcem, dar atenție trebuie să fie prăjiți bine, altfel îi mai lăsăm. Hamburgerii noștri sunt gata! Îi scoatem pe o farfurie plată și îi lăsăm la răcit.2 - Burger Clasic de Casă
  • Începem pregătirea burgerilor! Baza chiflei de burger o ungem cu maioneză, apoi cu ketchup. Peste punem o frunză de salată verde, o felie de roșie tăiată și hamburger-ul. Apoi adăugăm feliuța de cheddar și două inele de ceapă. Capacul îl dăm cu muștar și îl punem peste restul de ingrediente. La final, pentru ca toate ingredientele să stea bine, folosim un băț de frigăruie și rețeta noastră de Burger Clasic de Casă este gata!3 - Burger Clasic de Casă

Video Rețetă

Note bucătar

  • Pentru hamburger puteți folosi carnea preferată, pui, porc, curcan chiar și pește!
  • Chiflele de burger din comerț sunt deja aproape tăiate, noi trebuie doar să le separăm.
  • În loc de maioneză, ketchup și muștar puteți folosi sosurile speciale ce se găsesc în supermarket, cele pentru burgeri sau grătar.
  • Poftă mare la burgeri delicioși!
- Reclamă -
Articolul precedentSos Ragù alla Bolognese
Articolul următorPrăjitură cu Mere Felii și Nuci
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.