Cum nu o mai făcusem de mult, astăzi m-am gândit sa fac o tocănița de mazăre cu carne, o rețetă relativ simpla, dar rezultatul este o mâncare foarte gustoasa și aromata. La tocănita de mazăre putem folosi orice fel de carne porc, pui, iese delicioasa. Sincera sa fiu, eu o gătesc mai rar, dar totuși o fac mai ales ca știu ca conține vitaminele A, B, C și E, atât de necesare organismului nostru. Mazarea din comerț, în conserve, este foarte buna, plus ca este deja gătită, deci ne scutește pe noi, gospodinele, de un efort. Când se deschide cutia sau borcanul, se arunca zeama și se pune pentru jumătate de ora în apa rece, se clătește în 2-3 ape, apoi se gătește cu ea orice rețetă.

Mazăre cu Carne

5 din 2 votes
Fel: Oaie si miel, Porc, Pui, Retete cu carneBucătărie RomaneascaDificultate Usoara
Porții

10

porții
Timp pregatire

10

minutes
Timp preparare

1

hour 
Gata în

1

hour 

10

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg mazăre

  • 800 g carne

  • 2 cepe

  • 2 morcovi

  • 3-4 linguri ulei

  • 3-4 linguri pasta de tomate

  • 1 frunza dafin

  • pătrunjel

  • mărar

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Punem carnea la fiert într-o cratiță și când da în clocot luam spuma care se formează. Odata îndepărtată eu pun ceapa curățată, spălată și tocata mărunt sa fiarbă odată cu carnea. Lasam sa fiarbă cu capac la foc mediu.
  • Când carnea este fiarta pe jumătate, punem morcovul deasemenea curățat, spălat și tăiat rondele de data asta (mie personal îmi place sa îl găsesc prin tocănită).
  • Adaugăm mazărea și pasta de tomate și fierbem în continuare la foc mic, fără capac de data asta, pana mazărea e făcută și sosul a scăzut un pic (aproximativ 15 minute).
  • Controlam gustul de sare, punem piperul și foaia de dafin, mai lăsăm 2-3 clocote, stingem focul și presarăm pătrunjel sau mărar tocat (ceea ce va place). Daca totuși vreți o mazăre fără carne, puteți face mazăre sote și anume: Mazarea se pune într-o cratiță cu apa cât sa o acopere, se adaugă cam 100 g unt la 1 kilogram de mazăre, sare, piper după gust și se lasă sa fiarbă acoperita pana scade.

Note bucatar

  • Se servește cu crutoane de pâine. Poftă bună!