Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Mazăre cu Carne, o rețetă relativ simplă, dar din care ne iese o mâncare foarte gustoasă și aromată. La rețeta de mazăre putem folosi orice fel de carne porc, iese delicioasă. Sinceră să fiu, eu o gătesc mai rar, dar totuși o fac mai ales că știu că aceasta conține vitaminele A, B, C și E, atât de necesare organismului nostru. Mazărea din comerț, în conserve, este foarte bună, plus ca este deja fiartă, deci ne scutește pe noi gospodinele de un efort suplimentar!

Mazăre cu Carne

5.0 from 2 votes
Course: Porc, Rețete cu carneCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușoară
Porții

12

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

1

hour 
Calorii / 100 g

150

cal
Gata în

1

hour 

10

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg mazăre

  • 800 g carne

  • 400 ml sos de roșii

  • 200 g morcovi

  • 2 cepe mărunțite

  • 50 ml ulei

  • mărar

  • pătrunjel

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Punem uleiul la încins în oala unde vom face mazărea. Punem carnea în oală și o lăsăm să se prăjească cam 2 minute. După acest timp, o întoarcem cu o furculiță și o lăsăm iar până e prăjită frumos și pe cealaltă parte. Carnea s-a făcut, așa că o scoatem separat pe o farfurie.1 - Mazăre cu Carne
  • Punem ceapa la călit în uleiul unde am prăjit carnea. Amestecăm și o lăsăm la prăjit pentru 2-3 minute. Apoi adăugăm morcovul și îl lăsăm și pe el cam 1 minut. Când sunt gata adăugăm sosul de roșii și amestecăm puțin. După punem carnea în oală și o lăsăm la fiert pentru 10 minute. Când cele 10 minute au trecut, punem mazărea și amestecăm. Nu uităm să mai adăugăm apă, nivelul acesteia trebuie să fie până peste carne! Amestecăm și lăsăm totul să fiarbă pentru 30 de minute. Când mazărea a fiert, condimentăm cu sare, piper, pătrunjel, mărar și rețeta noastră de Mazăre cu Carne este gata!2 - Mazăre cu Carne

Video Rețetă

Note bucătar

  • Eu am folosit atât cotlet afumat cât și puțină costiță cu os, părerea mea fiind ca întotdeauna că osul dă un gust mai bun!
  • Când prăjim carnea e bine să punem un capac, altfel uleiul încins va sări peste tot!
  • Pentru că am folosit costiță, un tip de carne care se face mai greu, este necesar acest timp de fierbere suplimentar al cărnii, altfel puteați să puneți mazărea direct după carne!
  • Dacă mai e nevoie mai puteți adăuga apă, carnea trebuie să fiarbă în lichid!
  • Se poate servi cu crutoane de pâine.
  • Poftă mare la o mazăre cu carne delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentPlăcintă Trandafiri cu Brânză Dulce
Articolul următorPlăcintă cu Carne Tocată și Ciuperci
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.