Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Prăjitură Tiramisù, un desert tradițional italian ce are la bază pișcoturi de șampanie înmuiate în cafea și acoperite cu o cremă compusă din mascarpone (care este o crema fină de brânză), ouă și zahar. În unele variante se pune și un pic de lichior în cafea, pentru aromatizare, dar sfatul meu este dacă va fi servit copiilor este mai bine fără alcool. Eu o pregătesc destul de des simplă, fără alcool mi se pare mai bună.

Prăjitură Tiramisu

4 from 3 votes
Course: Desert, DulciuriCuisine: ItalianaDifficulty: Usoara
Porții

15

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Calorii / 100 g

258

cal
Timp la frigider

3

ore
Gata în

3

hours 

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 500 ml cafea îndulcită

  • 1 esență de rom

  • 500 g mascarpone

  • 400 g pișcoturi de șampanie

  • 8 linguri zahăr

  • 5 ouă separate

  • 3 linguri cacao

  • 1 esență vanilie

  • puțină sare

Mod de preparare

  • Se face cafeaua, se îndulcește, adăugăm câteva picături de esență de rom și se lasă la răcit. Apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Se separă gălbenușurile de albușuri în două vase. Se pun 4 linguri de zahăr și esența de vanilie peste gălbenușuri. Cu ajutorul unui mixer reglat la o viteză medie se amestecă bine, mai bine zis se bat până ce zahărul se dizolvă complet. Se adaugă și 500 g de mascarpone, iar apoi se mixează cam 3 minute până obținem o cremă cu aspect lucios.1 - Prăjitură Tiramisu
  • Peste albușuri vom presăra puțină sare apoi se vor bate bine până devin ca o spumă albă. Adăugăm cantitatea rămasă de zahăr și continuăm amestecarea pentru încă 2 minute. Vom lua bolul cu albușuri mixate și vom începe cu ajutorul unei spatule să o integrăm în compoziția de cremă obținută mai devreme, treptat.2 - Prăjitură Tiramisu
  • Pișcoturile se trec prin cafeaua răcită și se așează primul rând. Peste pișcoturi se pune jumătate din crema de mascarpone, apoi un alt rând de pișcoturi înmuiate în cafea. Se întinde restul de cremă peste pișcoturi, iar deasupra se presară cacao. Se pune în frigider unde se lasă cel puțin 3 ore și este gata!3 - Prăjitură Tiramisu

Video Rețetă

Note bucătar

  • Este o prăjitură ușoară, rafinată și super delicioasă!
  • Poftă mare la o prăjitură Tiramisù deosebită!
- Reclamă -
Articolul precedentPlăcintă Trandafiri cu Brânză Dulce
Articolul următorMazăre cu Carne
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.