Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Prăjitură Tiramisù, un desert tradițional italian foarte gustos ce are la bază pișcoturi înmuiate în cafea și acoperite cu o cremă delicioasă din mascarpone și frișcă! Mărturisesc însă că eu am mai făcut mici modificări în crema folosită, deoarece nu sunt adepta ouălelor crude folosite în componența unei creme. Așa că am preferat combinația de mascarpone cu zahăr și frișcă lichidă, rezultatul fiind o prăjitură cremoasă, delicioasă și cu timpi minimi de preparare!

Prăjitură Tiramisù

4.7 from 3 votes
Course: Desert, DulciuriCuisine: ItalianăDifficulty: Ușoară
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Calorii / 100 g

258

cal
Timp la frigider

3

ore
Gata în

3

hours 

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 27 pișcoturi

  • 400 ml cafea

  • 120 g zahăr

  • 250 g mascarpone

  • fulgi de ciocolată

  • 250 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

  • Punem cafeaua într-un castron, apoi adăugăm 2 lingurițe de zahăr. Amestecăm bine, ideea este ca zahărul să se topească. În bolul unui robot de bucătărie punem mascarpone-le și cele 120 grame de zahăr. Atașăm paleta tip tel și îi dăm drumul, prima dată la viteză mică. Adăugăm frișca lichidă apoi mărim viteza și îl lăsăm să bată până ce toată compoziția se întărește. Când este gata îl oprim, crema noastră este pregătită!1 - Prăjitură Tiramisù
  • Dăm pișcoturile prin cafeaua îndulcită și le așezăm unul lângă altul, de-a lungul platoului, până în capăt. Când am terminat, punem crema de frișcă și mascarpone într-un poș și cu el facem niște moțuri, pe toată suprafața pișcoturilor. Repetăm același procedeu de încă 2 ori, atât cu stratul de pișcoturi date prin cafea, cât și cu stratul de cremă sub formă de moțuri, având grijă de fiecare dată când punem pișcoturile peste cremă să le presăm puțin, ca să se așeze mai bine! La final, ornăm cu fulgi de ciocolată din belșug și rețeta noastră de Prăjitură Tiramisù este gata!2 - Prăjitură Tiramisù

Video Rețetă

Note bucătar

  • Eu am ales să fac acest Tiramisù pe un platou dreptunghiular cu dimensiuni de 25 x 10 cm.
  • Dacă folosiți cumva un platou ca al meu, un strat ar trebui să aibă 9 pișcoturi.
  • Prăjitura Tiramisù este o prăjitură ușoară, rafinată și super delicioasă, ideală pentru zile de naștere sau sărbători, exemplu de Revelion!
  • În unele variante se poate pune și un pic de lichior în cafea pentru aromatizare, dar sfatul meu este dacă va fi servită copiilor, nu folosiți alcool!
  • Prăjitura se poate pregăti și în 2 straturi.
  • Se poate decora după preferințe, puteți folosi fructe proaspete tăiate sau ciocolată rasă.
  • Pișcoturile sunt de felul lor delicate, de aceea vă recomand doar să le treceți prin cafea, nu insistați prea mult, altfel se vor rupe!
  • Frișca și mascarpone-le trebuie să fie reci, de la frigider atunci când le folosiți. Sfatul meu este chiar și bolul în care pregătiți crema să îl țineți la frigider pentru 10-15 minute!
  • Poftă mare la o Prăjitură Tiramisù delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentPlăcintă Trandafiri cu Brânză Dulce
Articolul următorMazăre cu Carne
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.