Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre tiramisu, un desert tradițional italian ce are la baza pișcoturi de șampanie înmuiate în cafea și acoperite cu o crema compusă din mascarpone (care este o crema fina de brânză), ouă și zahar. În unele variante se pune și un pic de lichior în cafea, pentru aromatizare, dar sfatul meu este dacă va fi servit copiilor este mai bine fără alcool. Eu o pregătesc destul de des simpla, fără alcool mi se pare mai bună.

Prăjitură Tiramisu

4 from 2 votes
Fel: Desert, DulciuriBucătărie ItalianaDificultate Usoara
Porții

15

porții
Timp pregătire

10

minute
Timp preparare

30

minute
Gata în

40

minute

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 500 g cafea îndulcită

  • 500 g mascarpone

  • 400 g pișcoturi de șampanie

  • 8 linguri zahăr

  • 4 ouă separate

  • 3 linguri cacao

  • 1 esență vanilie

Mod de preparare

  • Se face cafeaua, se îndulcește și se lasă la răcit. Apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Se separa gălbenușurile de albușuri în două vase. Se pune zaharul peste gălbenușuri. Cu ajutorul unui mixer reglat la o viteză medie se amestecă bine, mai bine zis se bat bine până ce zahărul se dizolvă complet.
  • Mascarponele se freacă pana se înmoaie puțin și se pune peste crema de gălbenușuri. Se mixează cam 3 minute și obținem o cremă cu aspect lucios. Albușurile se bat bine până devin ca o spumă albă, după care se amestecă cu crema de mascarpone și gălbenușuri.
  • Pișcoturile se trec prin cafeaua răcită și se așează primul rând. Peste pișcoturi se pune jumătate din crema de mascarpone, apoi un alt rând de pișcoturi înmuiate în cafea. Se întinde restul de cremă peste pișcoturi, iar deasupra se presară cacao.
  • Se pune în frigider unde se lasă cel puțin 3 ore. Este o prăjitură ușoară, rafinată și super delicioasă!

Note bucatar

  • Poftă mare la o prăjitură deosebită!