Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de File de Șalău la Cuptor, o rețetă de pește pe care eu o pregătesc destul de des, deoarece mie îmi place foarte mult! Oamenii de știință în special nutriționiștii recomandă să consumăm acest tip de pește întrucât oferă o mulțime de beneficii sănătății noastre. Acesta conține multe vitamine și minerale și reprezintă o sursă importantă de proteine. Șalăul mai conține și calciu, care asigură sănătatea sistemului nostru osos, acizi grași, Omega 3, fosfor, potasiu, magneziu și fier. Este bogat în vitamina C și întregul complex de vitamina B atât de necesar menținerii sistemului nervos și a ficatului. Pe lângă toate astea, unde mai pui că este foarte gustos și se poate prepara în diverse moduri, de preferat proaspăt, dar și cu cel congelat putem realiza rețete foarte gustoase!

File de Șalău la Cuptor

5.0 from 5 votes
Course: Pește, Rețete cu carneCuisine: EuropeanăDifficulty: Ușoară
Porții

3

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

1

hour 

5

minutes
Calorii / 100 g

89

cal
Gata în

1

hour 

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 3 file-uri șalău

  • 100 g pesmet

  • pătrunjel uscat

  • 7 căței de usturoi

  • oregano

  • 100 ml ulei de măsline

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Începem prin a pune pesmetul într-un vas Yena. Îl așezăm pe toată suprafața vasului apoi continuăm cu pătrunjelul uscat, oregano, dar și cu cățeii de usturoi pe care i-am pisat în prealabil. Condimentăm cu sare și piper și amestecăm totul. Ungem primul file de șalău cu ulei din abundență, eu folosesc ulei de măsline pentru că acesta va da un gust foarte bun peștelui! Când am terminat îl punem pe un platou curat și facem același lucru și cu celelalte.1 - File de Șalău la Cuptor
  • Luăm unul din file-urile pregătite anterior și îl dăm prin amestecul de pesmet cu condimente, bine, pe toate părțile. Când este bine înfarinat, îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Repetăm același procedeu și cu celelalte două. Când toate file-urile sunt gata le așezăm în tavă astfel încât să nu stea unul peste celălalt. Desigur aromatizăm șalăul cu uleiul rămas apoi îl băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute static și alte 5-10 minute cu ventilație sau până se rumenește frumos și rețeta noastră de File de Șalău la Cuptor este gata!2 - File de Șalău la Cuptor

Video Rețetă

Note bucătar

  • Eu am pregătit compoziția folosită pentru aromatizarea peștelui într-un vas Yena, dar dumneavoastră puteți folosi ce vas doriți.
  • Pentru condimentat putem folosi pătrunjel proaspăt în loc de cel uscat, dar și cimbru în loc de oregano.
  • Poftă mare la un file de șalău delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentPrăjitură Turnată cu Mere
Articolul următorSpaghete cu Scoici
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.