Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Brioșe Clasice cu Fulgi de Ciocolată și Zahăr Granulat, o prăjitură delicioasă și pufoasă cu parfumuri dragi din copilăria mea. Rețeta pe care v-o prezint astăzi este simplă, preparată cu ce ai la îndemână prin casă. De menționat faptul că în afară de brioșe, această compoziție poate fi folosită și la pregătirea unui Guguluf sau chiar un Chec Pufos! Desigur puteți adăuga, după gustul fiecăruia, fulgi de ciocolată, nuci, bucățele de fructe, rahat, sau chiar câte o linguriță din gemul preferat.

Brioșe Clasice cu Fulgi de Ciocolată și Zahăr Granulat

5.0 from 2 votes
Course: Aluaturi dulci, Desert, Dulciuri, Fainoase, Gustari, Retete rapideCuisine: FranțuzeascăDifficulty: Ușoară
Porții (bucăți)

20

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

1

hour 

15

minutes
Calorii / 100 g

277

cal
Gata în

1

hour 

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 4 ouă

  • un praf de sare

  • 200 g zahăr

  • 100 ml ulei

  • 100 ml apă

  • 400 g făină

  • 1 praf de copt

Mod de preparare

  • Punem cele 4 ouă într-un bol mai mare. Adăugăm puțină sare și cu un mixer, începem să le batem. Când începe să devină ca o spumă, punem zahărul, puțin câte puțin, în timp ce continuăm amestecarea. Mixăm până ce compoziția prinde o culoare mai deschisă. Adăugăm apa, apoi uleiul, având grijă să le amestecăm bine! La final, cu ajutorul unei linguri, adăugăm făina, treptat. Mixăm până ce compoziția se îngroașă și devine ca o smântână, apoi punem praful de copt. Mai continuăm încă 2 minute sau până ce acesta se încorporează.1 - Brioșe Clasice cu Fulgi de Ciocolată și Zahăr Granulat
  • Pregătim o tavă pentru brioșe. Din compoziția obținută mai devreme vor ieși 20 de bucăți. În tava de brioșe punem forme pentru brioșe de hârtie, pe care le găsiți la supermarket. Cu ajutorul a 2 linguri, turnăm compoziția de brioșe în forme, având grijă să le umplem doar jumătate. La final, mai umplem formele care par mai goale, până ajungem la jumătate.2 - Brioșe Clasice cu Fulgi de Ciocolată și Zahăr Granulat
  • După ce am terminat, ornăm brioșele cu fulgi de ciocolată și zahăr granulat. Eu le-am ornat așa, dar dumneavoastră puteți să le ornați și cu altceva, câteva idei fiind afine, căpșuni chiar și marmeladă! Le punem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute și rețeta noastră de Brioșe Clasice cu Fulgi de Ciocolată și Zahăr Granulat este gata!3 - Brioșe Clasice cu Fulgi de Ciocolată și Zahăr Granulat

Video Rețetă

Note bucătar

  • Hârtiile de brioșe se pot unge pe interior cu puțin ulei. Așa se înlătură mai ușor.
  • Poftă mare la brioșe pufoase si delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentOuă Vopsite pentru Paște
Articolul următorÎnghețată de Casă cu 4 Arome
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.