Timp de preparare: 10 min
Timp de pregatire: 20 min
Gata in: 30 min

Buna ziua dragii mei! In zilele cand familia ta isi doreste ceva dulce, eu recomand aceasta rulada aromata, fina si moale cu un aspect atragator. Cu un efort minim si cateva ingrediente, obtineti o delicioasa prajitura, de care va veti indragosti iremediabil si o veti face iar si iar..

Ingrediente rulada

  • 200 g piscoturi
  • 2 banane
  • 1 cana lapte (250 ml)

Ingrediente crema de vanilie

  • 250 g smantana (grasime 30%)
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri rase zahar (90 g)
  • 2 linguri rase faina (40 g)
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta vanilie

Mod de preparare

1Pe un tocator de lemn sau o tava dreptunghiulara puneti o folie alimentara. Inmuiati repejor piscoturile intr-un bol, in care am pus o cana de lapte (250 ml). Le puneti unul langa altul cat mai aproape si le aranjati in doua randuri uniforme cu partea zaharisita in jos. Deasupra acoperiti cu o alta folie alimentara si puneti la frigider pentru 4 ore sa se inmoaie bine piscoturile.

2Si acum sa preparam crema! Intr-un bol amestecati zaharul cu faina, adaugati coaja de lamaie, smantana, oul, esenta de vanilie si amestecati pana obtineti o consistenta omogena. Puneti compozitia pe baia de aburi pe aragaz si amestecati cu un tel pana se ingroasa. Luati crema de pe foc si lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei. Mixati untul moale pana devine pufos, apoi il incorporati treptat in crema de smantana. Amestecati pentru inca aproximativ 5 minute.

3Scoateti piscoturile din frigider si indepartati atent folia de deasupra. Puneti peste piscoturi crema si o nivelati frumos. Aproape de mijlocul ruladei, puneti si bananele carora le-ati indepartat coaja. Va ajutati cu folia si rulati piscoturile in asa fel incat partea mijlocului de jos sa vina deasupra. Inveliti bine cu folia alimentara si o punem inca o data la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.

4Dupa tot acest timp o luati din frigider, scoateti atent folia si deja rulada noastra prinde contur. Acum deasupra o puteti orna cum va place! Ii puteti pune caciulite de frisca sau mai puteti pastra din crema cu care a-ti umplut rulada. Puteti presara diverse ornamente dragute, iar pentru efect puteti pune chiar si acei trandafirasi cu care ornati torturi! Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here