Bună ziua dragii mei! In zilele când familia ta iși dorește ceva dulce, eu recomand această ruladă aromată, fină și moale cu un aspect atrăgător. Cu un efort minim și câteva ingrediente, obțineți o delicioasă prăjitură, de care vă veți îndrăgosti iremediabil și o veți face iar și iar!

Ruladă de Pișcoturi cu Banane

5 from 1 vote
Fel: Desert, DulciuriBucătărie RomâneascăDificultate Ușoară
Porții

10

porții
Timp pregătire

10

minute
Timp preparare

20

minute
Timp la frigider

8

ore
Gata în

8

ore 

30

minute

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Ruladă
  • 200 g pișcoturi

  • 2 banane

  • 1 cană lapte (250 ml)

  • Cremă de vanilie
  • 250 g smântână (grăsime 30%)

  • 150 g unt

  • 1 ou

  • 3 linguri rase zahăr (90 g)

  • 2 linguri rase făină (40 g)

  • 1 esentă vanilie

  • coaja de la o lămâie

Mod de preparare

  • Pe un tocător de lemn sau o tavă dreptunghiulară puneți o folie alimentară. Înmuiați repejor pișcoturile într-un bol, în care am pus o cană de lapte (250 ml). Le puneți unul lângă altul cât mai aproape și le aranjați în două rânduri uniforme cu partea zaharisită in jos. Deasupra acoperiți cu o altă folie alimentară și puneți la frigider pentru 4 ore să se înmoaie bine pișcoturile.
  • Și acum să preparăm crema! Într-un bol amestecați zahărul cu făina, adăugați coaja de lămâie, smântâna, oul, esența de vanilie și amestecați până obțineți o consistență omogenă. Puneți compoziția pe baia de aburi pe aragaz și amestecați cu un tel până se îngroașă. Luați crema de pe foc și lăsați să se răcească complet la temperatura camerei. Mixați untul moale până devine pufos, apoi îl încorporați treptat în crema de smântână. Amestecați pentru încă aproximativ 5 minute.
  • Scoateți pișcoturile din frigider și îndepărtați atent folia de deasupra. Puneți peste pișcoturi crema și o nivelați frumos. Aproape de mijlocul ruladei, puneți și bananele cărora le-ați îndepărtat coaja. Vă ajutați cu folia și rulați pișcoturile în așa fel încât partea mijlocului de jos să vină deasupra. Înveliți bine cu folia alimentară și o puneți încă o dată la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.
  • După tot acest timp o luați din frigider, scoateți atent folia și deja rulada noastră prinde contur. Acum deasupra o puteți orna cum vă place! Îi puteți pune căciulițe de friscă sau mai puteți păstra din crema cu care a-ți umplut rulada. Puteți presăra diverse ornamente drăgute, iar pentru efect puteți pune chiar și acei trandafirași cu care ornați torturi!

Note bucatar

  • Poftă bună!