Timp de preparare: 10 min
Timp de fierbere: 30 min
Gata in: 40 min

Astazi va voi prezenta modul de preparare al pilafului cu carne de pui, o mancare pe care eu o prepar destul de des. Daca avem ocazia sa il facem cu un pui sau o gaina de tara, mai gustos iese si mai bun. Pilaful se poate prepara intr-o multitudine de retete, cu ciuperci, prune, dovlecei, urzici, dar si cu carne de porc, rata, curcan, sunca chiar si cu melci. Foarte gustos iese si cu maruntaie de pui (deseori eu, cand gasesc la supermarket pipote sau inimi la tavita, cumpar si apoi gatesc un pilaf de iti lasa gura apa. Acestea fiind spuse sa incepem, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pahar vin
  • 1 cana orez
  • sare, piper

Mod de preparare

1Carnea se curata, se trece prin flacara aragazului pentru a inlatura eventualii fulgi care uneori se mai gasesc pe pielea puiului si apoi se spala. Intr-o cratita in care am incins uleiul, se pun bucatile de carne si se prajesc pe ambele parti. Legumele se curata, se spala si se toaca in cuburi potrivite.

2Se scoate carnea si se pun legumele la prajit pana se inmoaie putin, daca e nevoie punem si putina apa. Cand legumele sunt fierte jumatate, adaugam carnea, apoi punem apa si continuam fierberea pana cand carnea este bine patrunsa.

3Se pune orezul bine spalat, vinul, se completeaza cu apa, eu la o cana de orez pun cam 3-4 cani cu apa. Dupa ce da in clocot punem sarea, piperul proaspat macinat, apoi se amesteca usor, se pune un capac si se lasa sa fiarba la foc mic pentru 10 minute.

4Se stinge focul si dupa gustul fiecaruia, se poate presara patrunjel sau marar tocat. Se lasa sa se odihneasca acoperit cu un capac pentru 20 de minute, timp in care orezul se umfla foarte frumos si vom avea un pilaf foarte gustos si cu un aspect foarte placut. Se serveste la masa cu muraturi. Pofta buna!