Ciorba reprezintă în bucătăria tradițională românească unul din felurile principale de mâncare. Indiferent ca este cu carne, peste sau legume, aceasta nu lipsește din bucătăria niciunei gospodine. La mine acasă foarte rar nu se găsește în frigider, iar ciorba de pui pe care am sa v-o prezint astăzi este una din preferatele familiei mele datorita gustului aromat, faptului ca este mai ușoară și extrem de gustoasă.

Ciorbă de Pui

5.0 from 1 vote
Course: Ciorba, CiorbeCuisine: RomaneascaDifficulty: Usoara
Porții

20

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Calorii / 100 g

45

cal
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg carne de pasăre

  • 2 cepe

  • 1 ardei

  • 2 morcovi

  • 1 țelină mai mică

  • 1 rădăcină păstârnac

  • 3-4 cartofi

  • 350 ml borș

  • 3 linguri pastă de tomate

  • 1 legătură pătrunjel

  • 2 mâini fidea

  • 1 legătură leuștean

  • sare

Mod de preparare

  • Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert într-o oală cu un praf de sare. Când începe să clocotească, se adună ușor toată spuma și se lasă să fiarbă la foc mic (cu cât o fierbem mai încet cu atât zeama este mai limpede). Dacă e un pui sau o găină de la țară se fierbe mai mult, aproximativ o ora, dar dacă este carne cumpărată din comerț fierbe mai repede (cam 30 de minute).
  • După ce am luat toată spuma, se mai fierbe carnea 10 minute, apoi se pun legumele curățate, spălate și tăiate mărunt și anume: ceapa tăiată fin, morcovul, țelina, păstârnacul tăiat cubulețe mici și ardeiul tăiat fâșii. Când sunt fierte pe jumătate, adaugăm și cartofii tăiați cubulețe și lăsăm să fiarbă.
  • Controlăm sa fie totul bine fiert, punem pasta de tomate și borșul, apoi fideaua rupta în bucățele mici, potrivim gustul de sare și lăsăm să fiarbă. La final oprim focul și punem pătrunjelul și leușteanul tocat.
  • După gustul fiecăruia, ciorba se poate drege cu ou sau smântână altfel: se sparge într-o farfurie un ou, se pune un pic de sare, se bate spuma, se adaugă smântâna, se amesteca bine, apoi cu un polonic se pune puțin câte puțin zeama fierbinte în farfurie. Vărsăm totul în oala de ciorbă și am terminat! Merită efortul va garantez, este extrem de gustoasa!

Note bucătar

  • Poftă bună!
- Reclamă -
Articolul precedentRuladă cu Gem
Articolul următorPilaf cu Carne de Pui
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.