Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ruladă cu Gem, rețeta clasică a bunicii mele, pe care o savuram în vacanțele de vară. Ne adunam la ei, toți verișorii, iar draga mea bunică, pentru a ne răsfăța, ne făcea câte 2-3 rulade. Abia le tăia felii că și dispăreau de pe platoul de servire. Nu este greu de făcut, iar gustul este desăvârșit, pufos și are aroma copilăriei. Desigur dumneavoastră puteți folosi pentru umplutură ceea ce vă place, gem de orice fel, cremă de vanilie, ciocolată și dacă vreți să fie mai deosebit îi puteți pune și o glazură deasupra.

Ruladă cu Gem

5 din 1 vote
Fel: Desert, DulciuriBucătărie RomaneascaDificultate Usoara
Porții

12

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

20

minutes
Timp la frigider

1

ora
Gata în

1

hour 

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 6 ouă

  • 6 linguri făină

  • 6 linguri zahăr

  • 6 linguri nuci măcinate sau mărunțite

  • 1 pliculeț zahăr vanilat

  • 400 g gem de orice fel

  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Se separă gălbenușurile de albușuri. Se bat gălbenușurile cu zahăr, timp de aproximativ 20 de minute, sau până vedem că s-a topit zahărul și au luat consistența unei creme. Albușurile se mixează bine de tot cu praful de sare până se întăresc.
  • Peste crema de gălbenușuri se adaugă nuca măcinată, făina cernută, zahărul vanilat și la urmă albușurile spumă, amestecând ușor. Pentru a încorpora bezeaua de albușuri în crema de gălbenușuri eu folosesc un tel în formă de pară.
  • Se toarnă compoziția în tava de la aragaz pe care am tapetat-o cu hârtie de copt și se întinde cu o racletă sau dacă nu aveți așa ceva cu dosul lingurii peste toată tava. Se pune la cuptor la 180 de grade și se coace fără să se rumenească, asta ca sa nu își piardă elasticitatea.
  • Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească 2-3 minute, se pudrează cu zahar și apoi se rulează cu tot cu hârtia de copt. Ajunsă la temperatura camerei, înlăturăm cu grijă hârtia de copt, o derulăm, ungem cu gem și o rulam din nou. Se așează în platoul de servire și se taie felii.

Note bucatar

  • Sfatul meu este să o lăsăm deoparte la rece măcar 1 oră înainte de a se servi.
  • Poftă bună!