Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ouă Vopsite Tradițional cu Coji de Ceapă și Sfeclă Roșie, o rețetă foarte veche, așa cum făceau bunicile noastre. Ani în urmă, nu erau atâtea tipuri de vopsele de ouă, erau complet necunoscute. Gospodinele noastre, știind bine că oul vopsit este simbolul Învierii, au încercat din cele mai vechi timpuri diverși coloranți naturali (foi de ceapă, sfeclă sau altele). Rețeta de astăzi este o rețetă pe care o folosea bunica mea, la ea am văzut prima dată acest mod de vopsire.

Ouă Vopsite Tradițional cu Coji de Ceapă și Sfeclă Roșie

5.0 from 1 vote
Course: Aperitive, Rețete rapideCuisine: EvreiascăDifficulty: Ușoară
Porții

6

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

35

minutes
Calorii / 100 g

155

kcal
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 12 ouă (de preferat albe)

  • coji de ceapă uscate

  • câteva bucăți de sfeclă roșie tăiate felii

  • 30 ml oțet

  • 1 linguriță sare

Mod de preparare

  • Într-o oală așezăm cojile de ceapă și sfecla roșie felii. Apoi, adăugăm câteva ouă și peste ele punem iar coji de ceapă. Facem același lucru până terminăm toate ouăle. Opțional, pentru a le da un model, putem folosi frunze de pătrunjel înmuiate în apă. Pentru ca frunza să stea bine, punem oul într-o bucată de dres pe care o legăm bine cu ață. Punem și aceste ouă cu model în oala noastră. Acoperim totul cu restul de coji de ceapă rămase.1 - Ouă Vopsite Tradițional cu Coji de Ceapă și Sfeclă Roșie
  • Punem oala pe aragaz și în ea turnăm 2 litri de apă. Apoi, adăugăm sarea și oțetul. Din momentul în care apa începe să fiarbă, le lăsăm 10 minute pe ceas. Când sunt gata le scoatem pe un cofraj de ouă curat. Modelul nostru ne-a ieșit foarte frumos! La final, punem ulei pe un disc de machiaj, le ungem pe toate și rețeta noastră de Ouă Vopsite Tradițional cu Coji de Ceapă și Sfeclă Roșie este gata!2 - Ouă Vopsite Tradițional cu Coji de Ceapă și Sfeclă Roșie

Video Rețetă

Note bucătar

  • Puteți folosi orice fel de frunzulițe, de pătrunjel, leuștean, țelină sau trandafir.
  • Pentru decor, puteți să folosiți orice frunză doriți, totul este în funcție de ce model v-ar plăcea dumneavoastră.
  • Punem sare și oțet pentru că ele potențează culoarea.
  • Lăsăm ouăle să fiarbă la foc mic, în acest mod nu se crapă coaja.
  • Hristos a Înviat! Sărbători cu pace și ouă roșii frumoase!
- Reclamă -
Articolul precedentCiuperci la Tigaie cu Usturoi și Pătrunjel
Articolul următorSalată Orientală de Primăvară
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.