Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ciuperci la Tigaie cu Usturoi și Pătrunjel, o rețetă simplă cu ciuperci. Aș putea spune că ciupercile, oricare ar fi ele, ghebe, champignon, hibi sau pâinișoare, sunt iubite de mulți dintre noi și preparate destul de des de gospodinele noastre. Sunt tare gustoase celebrele ciulamale de ciuperci cu smântână, foarte apreciate ghebele pe care le pregătim sub formă de zacuscă sau în oțet. Pilaful este delicios cu ciuperci sau de multe ori putem doar să aruncăm câteva ciuperci la cuptor, într-o tavă, alături de carnea preferată. Puteți încerca și paste cu ciuperci, sunt un deliciu, vă garantez! Hrănitoare, consistente, ele se pot pregăti în multe moduri și clar nu trebuie să lipsească din meniul ocazional al oricărei gospodine!

Ciuperci la Tigaie cu Usturoi și Pătrunjel

5 from 2 votes
Course: Rețete cu legume, Rețete fără carneCuisine: Est EuropeanăDifficulty: Ușoară
Porții

3

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

25

minutes
Calorii / 100 g

157

kcal
Gata în

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci Champignon

  • 1 legătură pătrunjel

  • 50 g unt

  • 3 linguri ulei de măsline

  • sare

  • piper

  • 2 căței usturoi

Mod de preparare

  • Începem prin a tăia ciupercile în bucăți potrivite, apoi le punem într-un castron. După, pregătim pătrunjelul și usturoiul tăindu-le mărunt.1 - Ciuperci la Tigaie cu Usturoi și Pătrunjel
  • Dăm drumul la foc și în tigaie punem uleiul de măsline. Adăugăm untul și îl lăsăm să se topească. După, punem ciupercile tăiate și cu o lingură de lemn amestecăm continuu pentru 3 minute, pentru ca ele să se rumenească uniform. Ciupercile au absorbit toată grăsimea din tigaie, așa mai adăugăm ulei de măsline. Le lăsăm să se rumenească frumos, dar acum vom amesteca mai rar! Când încep să prindă o culoare frumoasă, maronie, adăugăm pătrunjelul și usturoiul tocat și amestecăm. La final condimentăm cu sare și piper după gust și rețeta noastră de Ciuperci la Tigaie cu Usturoi și Pătrunjel este gata!2 - Ciuperci la Tigaie cu Usturoi și Pătrunjel

Video Rețetă

Note bucătar

  • Ciupercile acum le găsim deja destul de curate. Totuși, dacă vreți să le spălați, trebuie neapărat să le lăsați să se usuce pe o hârtie absorbantă cel puțin jumătate de oră, altfel în tigaie va fi multă apă.
  • Această rețetă este garnitura perfectă pentru friptura preferată. De asemeni, merg grozav cu un pilaf și murături.
  • Poftă mare la o rețetă de ciuperci delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentPizza de Casă cu De Toate
Articolul următorOuă Vopsite Tradițional cu Coji de Ceapă și Sfeclă Roșie
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.