Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Pizza de Casă cu De Toate, o rețetă de pizza în variantă românească, așa cum se face la noi în tava de la cuptor, cu de toate! Această rețetă este pregătită de mine cu aceste ingrediente, dar dumneavoastră o puteți face cu ingredientele dumneavoastră preferate, fiecare are gusturile lui. Menționez faptul că dintr-un kilogram de făină ies cam 2 pizza mai mari, de dimensiune cum e tava de la cuptor. Dacă nu vreți atât puteți micșora cantitatea de făină și puteți frământa doar jumătate de kilogram.

Pizza de Casă cu De Toate

5 from 1 vote
Course: Făinoase, Porc, Rețete cu carneCuisine: ItalianăDifficulty: Medie
Porții

12

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

1

hour 

20

minutes
Calorii / 100 g

267

kcal
Timp la crescut

1

oră
Gata în

2

hours 

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 kg făină

  • 500 ml apă călduță

  • 2 lingurițe sare

  • 4 linguri ulei de măsline

  • 2 lingurițe zahăr

  • 2 pliculețe drojdie uscată

  • Topping
  • 200 g salam

  • 200 g șuncă presată

  • 400 ml sos de roșii

  • 400 g cașcaval ras

  • 3 linguri ulei de măsline

  • 300 g măsline

  • 3 ouă

  • 300 g ciuperci conservă

  • 500 g brânză telemea

Mod de preparare

  • În bolul cu făină, punem cele 2 pliculețe de drojdie uscată, zahărul, amestecăm puțin și lăsăm 10 minute să se odihnească. Apoi, facem o gaură într-o parte, punem sarea, o acoperim cu făină și începem să turnăm apă călduță, o testăm cu degetul să nu frigă! Amestecăm cu o lingură, punem apă puțin câte puțin și începem să frământăm cu mâinile. Când compoziția începe să se lege adăugăm și uleiul de măsline, acesta îi va da savoare și aluatul va ieși mai pufos. Când este aproape gata, pregătim masa de lucru cu puțină făină, scoatem aluatul din bol și îl mai frământăm cam 5 minute. Îl lăsăm la crescut timp de 1 oră sau până își dublează volumul. Aluatul nostru a crescut foarte frumos! Îl punem pe masa de lucru ce am dat-o anterior cu făină și îl mai frământăm puțin.1 - Pizza de Casă cu De Toate
  • Dăm brânza prin răzătoarea cu ochiuri mari. Apoi, batem cele 3 ouă bine și le turnăm peste brânză. Amestecăm cu o furculiță până ce oul se încorporează. Peste sosul de roșii punem sare, puțin cimbru și uleiul de măsline. Amestecăm și sosul este gata.2 - Pizza de Casă cu De Toate
  • Dăm masa de lucru cu făină. Punem aluatul pe ea, îi dăm o formă mai lunguiață, iar apoi îl împărțim în două. Din fiecare bucată de aluat va ieși câte o pizza. Dăm o bucată deoparte, iar cea de-a doua începem să o formăm de dimensiunea tăvii de copt, prima dată cu mâinile, apoi cu un sucitor.3 - Pizza de Casă cu De Toate
  • Așezăm aluatul pregătit mai devreme, având grijă să îi facem puțină margine. Îl înțepăm cu ajutorul unei furculițe, apoi punem sosul de roșii și îl nivelăm pe toată suprafața. Adăugăm compoziția de brânză și o întindem și pe ea peste tot. Urmează ciupercile, șunca presată pe care o facem bucățele și măslinele. Presăm ingredientele adăugate până acum cu o furculiță, așa vor rămâne bine acolo! La final adăugăm cașcaval ras din abundență și feliile întregi de salam, pe care din nou le presăm, de data aceasta cu mâna. Băgăm la cuptor pentru 20 de minute la 220 de grade și rețeta noastră de Pizza de Casă cu De Toate este gata!4 - Pizza de Casă cu De Toate

Video Rețetă

Note bucătar

  • Ungeți tava bine cu ulei, unt sau untură, așa pizza se va desprinde ușor.
  • Poftă mare la o pizza de casă delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentCarne de Vită în Sos de Roșii
Articolul următorCiuperci la Tigaie cu Usturoi și Pătrunjel
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.