- Reclamă -
Home Rețete cu carne Carne de Vită în Sos de Roșii

Carne de Vită în Sos de Roșii

3939

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Carne de Vită în Sos de Roșii, o rețetă gustoasă și rapid de preparat! Timpii reduși de pregătire mă determină sa o gătesc destul de des. Merge de minune cu un piure pufos de cartofi și murături sau pur și simplu, doar cu pâine proaspătă de casă. Ca sa fim siguri că, carnea este bine pătrunsă, feliile de vită trebuie să fie foarte subțiri, cam 1-2 cm maxim, dacă sunt mai groase necesită un timp mai îndelungat de preparare.

Carne de Vită în Sos de Roșii

5.0 from 1 vote
Course: Rețete cu carne, VităCuisine: FranțuzeascăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Calorii / 100 g

215

kcal
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 8 felii subțiri carne de vită

  • 500 ml sos de roșii

  • 4 linguri ulei de măsline

  • 1 cățel usturoi

  • 1 foaie dafin

  • cimbru

  • 1 legătură pătrunjel

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Începem prin a pune uleiul în tigaia de pe foc. Apoi, adăugăm usturoiul tăiat pe jumătate. Facem acest lucru pentru a se aromatiza uleiul. Avem grijă să nu îl ținem prea mult, acesta nu trebuie să se ardă! Când este gata, îl scoatem din tigaie și punem sosul de roșii, sare, piper, amestecăm și lăsăm la fiert timp de 10 minute.1 - Carne de Vită în Sos de Roșii
  • Adăugăm feliile de carne de vită. Acestea trebuie să fie subțiri și trebuie să stea la fiert 3 minute pe o parte, 3 minute pe alta. Când cele 3 minute au trecut, le întoarcem cu ajutorul unei furculițe. Avem grijă să le scufundăm în sos, acestea trebuie să fiarbă acoperite. Apoi adăugăm după gust sare, piper, 1 foaie de dafin și eu întotdeauna pun cimbru, îi va da un gust mai bun! Amestecăm și îi mai dăm câteva clocote. La final punem pătrunjel tocat și rețeta noastră de Carne de Vită în Sos de Roșii este gata!2 - Carne de Vită în Sos de Roșii

Video Rețetă

Note bucătar

  • Carnea de vită nu trebuie fiartă mult, pentru că se întărește.
  • Astăzi am prezentat varianta cea mai simplă și dietetică posibilă. Totuși, feliile de vită pot fi date și prin făină și prăjite înainte și apoi acoperite cu sos.
  • La fel de bine ar merge și cu niște paste, spaghete sau fettuccine.
  • Poftă mare la un sos cu carne de vită delicios!
- Reclamă -