Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Omletă cu Cartofi și Parmezan, o rețetă extrem de simplă, gustoasă și sățioasă. Pentru azi vă voi prezenta varianta cu cartofi, dar omleta se poate prepara în multe feluri, simplă sau cu ingredientele dumneavoastră preferate, șuncă, cârnăciori, brânză sau ceea ce vă place. Poate fi consumată în orice moment al zilei, dar oricum ar fi se pregătește rapid și este foarte bună. Omleta poate fi pregătită după gustul și imaginația fiecăruia și este cunoscută și apreciată în întreaga lume.

Omletă cu Cartofi și Parmezan

5.0 from 1 vote
Course: Aperitive, Rețete rapideCuisine: FranțuzeascăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

25

minutes
Calorii / 100 g

245

kcal
Gata în

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • jumătate ceașcă lapte

  • 100 g parmezan ras

  • 4 linguri ulei de măsline

  • 8 ouă

  • 5 cartofi curățați

  • sare

  • piper

  • rozmarin

Mod de preparare

  • Începem prin a tăia cartofii bucățele potrivite. Apoi, punem într-un castron mai mare ouăle, le condimentăm cu sare, piper și cu ajutorului un tel pară le batem bine. După, adăugăm parmezanul ras, laptele și amestecăm până ce totul se încorporează.1 - Omletă cu Cartofi și Parmezan
  • Într-o tigaie pe foc punem uleiul de măsline. Când s-a încins, punem cartofii pe care îi condimentăm cu sare, piper și rozmarin. Îi lăsăm la prăjit până ce prind o culoare frumoasă, aurie. Când sunt gata, îi așezăm cu o lingură de lemn în tigaie și peste ei punem compoziția de ou cu parmezan pregătită mai devreme. Se coace pe o parte timp de 6-8 minute la foc potrivit. Când omleta s-a făcut, o întoarcem cu ajutorul unei farfurii. O lăsăm să se facă și pe partea cealaltă 2-3 minute și rețeta noastră de Omletă cu Cartofi și Parmezan este gata!2 - Omletă cu Cartofi și Parmezan

Video Rețetă

Note bucătar

  • Ouăle se bat întotdeauna cu telul pară, deoarece se bat mult mai bine și omleta va ieși întotdeauna mai pufoasă.
  • Poftă mare la o omletă delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentRuladă cu Cremă de Ciocolată și Mascarpone
Articolul următorCarne de Vită în Sos de Roșii
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.