Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ruladă cu Cremă de Ciocolată și Mascarpone, un desert gustos cu o tentă elegantă. Blatul fin cu amidon și gustul cremei este o combinație fantastică ce merită încercată! Desigur, în loc de amidon, putem folosi făină în aceeași cantitate, blatul de ruladă va ieși la fel de bun. Eu astăzi am folosit această combinație de mascarpone cu cremă de ciocolată, dar dumneavoastră puteți folosi crema preferată. Cu siguranță copii dumneavoastră vor fi încântați de această prăjitură, este desertul ideal de savurat alături de cei dragi!

Ruladă cu Cremă de Ciocolată și Mascarpone

5.0 from 1 vote
Course: Desert, DulciuriCuisine: AustriacăDifficulty: Medie
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

45

minutes
Calorii / 100 g

405

kcal
Timp la frigider

1

oră
Gata în

1

hour 

55

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Aluat
  • 5 gălbenușuri

  • 5 albușuri

  • 70 ml ulei

  • 70 g zahăr

  • 50 g amidon

  • coaja rasă de la o lămâie

  • Cremă
  • 250 g mascarpone

  • 200 g Nutella

Mod de preparare

  • În vasul robotului punem albușurile și îl pornim la viteză mică. După mărim viteza și le batem până se întăresc, apoi adăugăm zahărul, puțin câte puțin. Când acesta s-a topit, punem coaja de lămâie și îl lăsăm să mixeze bine, la viteză mare. Apoi adăugăm gălbenușurile, unul câte unul și uleiul, treptat, pentru a se încorpora bine. Îl lăsăm să amestece pentru 2 minute și bezeaua este gata!1 - Ruladă cu Cremă de Ciocolată și Mascarpone
  • Cernem amidonul și îl adăugăm în bezeaua noastră. Amestecăm bine cu un tel pară până ce acesta se încorporează. Apoi turnăm compoziția într-o tavă, pe care am pus anterior hârtie de copt și o nivelăm. O băgăm la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade. Când este gata, o scoatem pe masa de lucru, o acoperim cu o hârtie de copt de aceeași dimensiune și cu o mișcare hotărâtă o întoarcem în tavă. Dezlipim cu grijă hârtia de copt cu care a fost în cuptor, iar apoi folosim același procedeu pentru a o întoarce în poziția inițială și a o pregăti pentru asamblare.2 - Ruladă cu Cremă de Ciocolată și Mascarpone
  • Într-un vas adăugăm cele 250 g de mascarpone. Peste, punem Nutella și cu o lingură le amestecăm. Când crema este gata, o nivelăm frumos pe toată suprafața ruladei, având grijă să nu punem și pe margini. Apoi, rulăm aluatul ca pe o clătită și folosindu-ne de hârtia de copt, îl strângem bine. Îl băgăm la frigider pentru 1 oră. După ce a stat la frigider, îl desfacem, îi tăiem marginile și rețeta noastră de Ruladă cu Cremă de Ciocolată și Mascarpone este gata!3 - Ruladă cu Cremă de Ciocolată și Mascarpone

Video Rețetă

Note bucătar

  • Nu exagerăm cu cantitatea de cremă cu care umplem rulada, deoarece dacă este prea multă aceasta va ieși pe afară.
  • Poftă mare la o ruladă cu cremă delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentRulouri din Piept de Pui cu Șuncă Presată și Parmezan
Articolul următorOmletă cu Cartofi și Parmezan
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.