Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Chec Pufos cu Cireșe, o rețetă economică, ușor de făcut și tare gustoasă! Practic nu este nevoie de multe ingrediente, decât ouă, zahăr, făină, ulei sau unt. Cu puțină răbdare și îndemânare obții un desert pufos și savuros! Se poate prepara simplu sau cu diverse umpluturi, cacao, stafide, rahat. Dar deosebit de gustos iese și cu cireșe sau vișine. Așa ca astăzi vă voi prezenta rețeta de chec cu cireșe!

Chec Pufos cu Cireșe

5 din 1 vote
Fel: Aluaturi dulci, Desert, Fainoase, Retete cu fructeBucătărie FrantuzeascaDificultate Usoara
Porții (felii)

15

porții
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

1

hour 
Gata în

1

hour 

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 6 ouă

  • 8 linguri cu vârf zahăr (240 g)

  • 10 linguri cu vârf făină (300 g)

  • 600 g cireșe fără sâmburi

  • 1 linguriță esență de vanilie

  • 100 g unt sau 4 linguri ulei

  • 1 praf de sare

Mod de preparare

  • Începem cu spălarea și scoaterea semințelor la cireșe. Se pun într-o strecurătoare până pregătim checul.
  • Separăm ouăle. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o compoziție densă ca de bezea și zahărul s-a dizolvat complet. Amestecăm gălbenușurile cu uleiul sau untul topit (ușor călduț), iar apoi amestecăm și cele două compoziții. Adăugăm esența, apoi făina cernută cu mișcări largi de sus în jos, iar la final amestecăm ușor până se încorporează.
  • În tava tapetată cu hârtie de copt adăugăm un prim strat de compoziție, apoi cireșe. Adăugăm alternativ un strat de compoziție, apoi unul de cireșe, având în vedere ca ultimul strat să fie de compoziție.
  • Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 50-60 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Checul de cireșe trebuie să fie răcit complet, abia atunci se pudrează cu zahăr pudră și se feliază.

Note bucatar

  • Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei și să fie cât mai proaspete, iar vasul în care se bate albușul cât mai curat și uscat fără urme de apă sau grăsimi.
  • Făina se cerne înainte de folosire și se adaugă în ploaie cu mișcări extrem de încete.
  • Aluatul se nivelează ușor, nu se trântește tava și se pune imediat în cuptorul preîncălzit.
  • Primele 20 de minute nu se deschide cuptorul!
  • Tăiați fructele în bucăți mici, așa nu se vor duce toate la fundul tăvii.