Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Salată Bulgărească, care nu este altceva decât o salată de roșii cu castraveți, ardei și ceapă la care adăugăm telemea, șuncă presată și felii de ou. Eu mai pun uneori măsline și pătrunjel, dumneavoastră puteți adăuga cam ceea ce vă place. Dar să nu exagerați, altfel nu mai este salată bulgărească! Se poate servi în orice sezon, dar mai indicată, zic eu, ar fi în zilele toride de vară, când nu vreți să stați prea mult în bucătărie. Legumele folosite sunt proaspete și tăiate cubulețe (rețeta originală), sau după bunul plac, condimentate cu ulei de măsline sau floarea soarelui. Foarte rar se adaugă oțet în această salată. Eventual putem pune uleiul și oțetul pe masă și fiecare își pune ce și cât dorește. Se poate servi în orice moment al zilei, este sățioasă și mai ales potrivită celor ce țin regim de slăbire. Sfatul meu este să o consumați acasă, nu trebuie neapărat să mergeți la restaurant. De ce spun asta? Este foarte ușor de făcut și veți ști sigur că ingredientele sunt proaspete!

Salată Bulgărească

5 din 1 vote
Fel: Retete rapide, SalateBucătărie BulgareascaDificultate Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

10

minutes
Gata în

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 5 roșii mari sau 500 g roșii cherry

  • 2 castraveți potriviți sau jumătate dacă este cel lung

  • 2 ardei

  • 1 ceapă galbenă sau 2-3 cepe verzi

  • 200 g telemea sau brânză feta

  • 100 g șuncă presată

  • 3 ouă fierte tari

  • 100 g de măsline (opțional)

  • ulei de măsline

  • câteva fire de pătrunjel

  • lămâie sau oțet (opțional)

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Spălăm roșiile, ardeii, castraveții apoi îi tăiem cât de mari dorim, felii sau cubulețe. Tăiem și ceapa și o punem peste celelalte legume.
  • Condimentăm cu sare și piper și stropim cu ulei de măsline sau floarea soarelui.
  • Punem șunca tăiată cubulețe, măslinele și amestecăm până se omogenizează compoziția.
  • La sfârșit adăugăm brânza pe care am tăiat-o tot cuburi și amestecăm totul ușurel ca să nu se rupă prea tare. La final punem feliile de ou și pătrunjel tocat.

Note bucatar

  • Poftă bună la o salată delicioasă!