Timp de preparare: 10 min
Timp de fierbere: 20 min
Gata in: 30 min

Buna ziua dragii mei! Astazi vom vorbi despre borsul de stevie, una din cele mai bune si sanatoase preparate pe care eu le gatesc destul de des in anotimpul cald, vara si primavara. De altfel e si recomandat odata cu intrarea in primavara sa consumam cat mai multe verdeturi deoarece contin vitaminele si mineralele de care avem nevoie. Si ce poate fi mai sanatos ca un bors de legume proaspete? In afara de stevie eu mai fac si de loboda, sfecla rosie, sau chiar de urzici, retetele acestea vi le voi da data viitoare. Sincer va spun, cum imi place tare mult, am mancat din mai multe surse, dar cum il face soacra mea nu are egal, de aceea m-am gandit sa va impartasesc si voua reteta. Nu este greu de facut si nici timp mult nu stati in bucatarie pentru prepararea lui. Asadar avem nevoie de:

Ingrediente

  • 5-6 legaturi stevie
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mai micuta
  • 2 oua
  • 4-5 linguri smantana
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2-3 linguri ulei
  • 700 g bors
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • sare

Mod de preparare

1Incepem cu stevia care trebuie curatata, spalata si rupta nervura principala a frunzei. Dupa toate acestea, o vom pune la scurs. Zarzavatul se curata, se spala bine si se toaca, ceapa se taie fin iar morcovul, pastarnacul si telina se taie cubulete potrivite.

2Punem o oala cu vreo 2 litri de apa pe foc cu un praf de sare si cand da in clocot punem stevia la oparit (cam 30 de secunde). Apoi se scoate, se scurge, se taie grosier si se lasa deoparte.

3Punem un alt vas pe foc, adaugam zarzavatul si lasam sa fiarba cam 20 de minute. Controlam legumele sa fie bine fierte si cu 5 minute inainte adaugam ștevia pregătită, punem uleiul, pasta de tomate si borsul care a fost pus mai inainte sa fiarba doua clocote. Potrivim gustul de sare.

4Batem ouale cu smantana si apoi le turnam in bors. Stingem focul si presaram leusteanul, patrunjelul si mararul taiate marunt. Se serveste cald, dar e la fel de bun si rece. Eu prefer borsul mai dens, dar unora le place mai lichid cu fidea sau orez, acum depinde de gustul si imaginatia fiecaruia. Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here