Bună ziua dragii mei! Astăzi vom vorbi despre rețeta de Borș de Ștevie, una din cele mai bune și sănătoase preparate pe care eu le gătesc destul de des în anotimpul cald, vara și primăvara. De altfel e și recomandat odată cu intrarea în primăvară să consumăm cât mai multe verdețuri, deoarece conțin vitaminele și mineralele de care avem nevoie. Și ce poate fi mai sănătos ca un borș de legume proaspete? În afară de ștevie eu mai fac și de lobodă, sfeclă roșie, sau chiar de urzici, rețetele acestea vi le voi da data viitoare. Sincer vă spun, cum îmi place tare mult, am mâncat din mai multe surse, dar cum îl face soacra mea nu are egal, de aceea m-am gândit să vă împărtășesc și vouă rețeta. Nu este greu de făcut și nici timp mult nu stați în bucătărie pentru prepararea lui.

Borș de Ștevie

5 din 1 vote
Fel: Borsuri, CiorbaBucătărie RomaneascaDificultate Usoara
Porții

15

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

20

minutes
Gata în

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 5-6 legături ștevie

  • 2 cepe

  • 2 morcovi

  • 1 ardei

  • 1 păstârnac

  • 1 țelină mai micuță

  • 2 ouă

  • 4-5 linguri smântână

  • 2 linguri pastă de tomate

  • 2-3 linguri ulei

  • 700 g borș

  • 1 legătură pătrunjel

  • 1 legătură leuștean

  • 1 legătură mărar

  • sare

Mod de preparare

  • Începem cu ștevia care trebuie curățată, spălată și ruptă nervura principală a frunzei. După toate acestea, o vom pune la scurs. Zarzavatul se curăță, se spală bine și se toacă, ceapa se taie fin, iar morcovul, păstârnacul și țelina se taie cubulețe potrivite.
  • Punem o oală cu vreo 2 litri de apă pe foc cu un praf de sare și când dă în clocot punem ștevia la opărit (cam 30 de secunde). Apoi se scoate, se scurge, se taie grosier și se lasă deoparte.
  • Punem un alt vas pe foc, adăugăm zarzavatul și lăsăm să fiarbă cam 20 de minute. Controlăm legumele să fie bine fierte și cu 5 minute înainte adăugăm ștevia pregătită, punem uleiul, pasta de tomate și borșul care a fost pus mai înainte să fiarbă două clocote. Potrivim gustul de sare.
  • Batem ouăle cu smântână și apoi le turnăm în borș. Stingem focul și presărăm leușteanul, pătrunjelul și mărarul tăiate mărunt. Se servește cald, dar e la fel de bun și rece.

Note bucatar

  • Eu prefer borșul mai dens, dar unora le place mai lichid cu fidea sau orez, acum depinde de gustul și imaginația fiecăruia.
  • Poftă bună!