Timp de pregatire: 40 min
Timp de preparare: 50 min
Gata in: 1 ora 30 min

Buna ziua dragii mei! Astazi vorbim despre eclere cu crema de vanilie, o prajitura extrem de delicioasa, cu parfumuri dragi de demult din bucataria mamei. Nu este greu de facut, trebuie doar putina rabdare si evident dragoste pentru arta culinara.

Ingrediente pentru coji

  • 6 oua
  • 1 cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • un pic de sare

Ingrediente pentru crema

  • 500 ml lapte
  • 65 g faina
  • 110 g zahar
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml frisca lichida

Ingrediente pentru glazura

  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 50 g unt

Mod de preparare

1Incepem cu pregatirea aluatului pentru cojile de eclere. Se pune apa la fiert cu putina sare si cu uleiul. Cand da in clocot se ia de pe foc si se pune faina toata deodata. Se amesteca bine cu un tel pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca avand grija sa o mai amestecam din cand in cand cu telul. Cand e doar putin calduta se adauga ouale pe rand, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

2Aluatul nu trebuie sa fie prea moale, pentru ca eclerele nu vor creste cum trebuie si se vor lati in tava. Aluatul obtinut se pune intr-un pos cu gaura mare. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se fac bastonase, lasand putina distanta intre ele. Se coc in cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15 minute, pana cresc si se rumenesc usor si apoi la 180 de grade inca 30 de minute, asta ca sa nu ramana crude inauntru. Se lasa la racit.

3Intr-o cratita amestecam faina cu zaharul si cu ouale, apoi adaugam laptele incet pana se omogenizeaza totul. Se pune la foc mic sa fiarba pana se ingroasa, amestecand des. Mare atentie, este o crema delicata si se arde repede. Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat, apoi se acopera cu o folie de plastic (asta ca sa nu faca crema crusta) si se lasa la racit. Se mixeaza frisca si se adauga in crema cate o lingura pe rand, amestecand usor sa ramana pufoasa. Se taie cojile de eclere in doua pe lung, se umple posul cu crema si se umplu cojile de eclere, se unesc si se dau la rece pana pregatim glazura.

4Amestecam laptele cu zaharul si cacaoa, apoi punem la foc mic. Sunt suficiente cateva clocote si devine ca o smantana. Se adauga untul taiat cubulete mici, mai dam un clocot si e gata. Se scot eclerele din frigider si cu ajutorul unei lingurite se pune glazura pe fiecare, apoi se dau din nou la rece pana la servire. Foarte important este sa nu deschideti cuptorul in primele 15-20 de minute. Cu aceste ingrediente ies cam 3 tavi de eclere absolut delicioase! Pofta buna si spor la gatit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here