Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre Eclere cu Cremă de Vanilie și Glazură de Ciocolată, o prăjitură extrem de delicioasă, cu parfumuri dragi de demult din bucătăria mamei. Nu este greu de făcut, trebuie doar puțină răbdare și evident dragoste pentru arta culinară.

Eclere cu Cremă de Vanilie și Glazură de Ciocolată

5 din 1 vote
Fel: Desert, DulciuriBucătărie FrancezaDificultate Ridicata
Porții

15

porții
Timp pregătire

40

minutes
Timp preparare

50

minutes
Timp la frigider

2

ore
Gata în

3

hours 

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Coji
  • 6 ouă

  • 1 cană ulei

  • 2 căni apă

  • 2 căni făină

  • un pic de sare

  • Cremă
  • 500 ml lapte

  • 65 g făină

  • 110 g zahăr

  • 3 ouă

  • 2 plicuri zahăr vanilat

  • 200 ml frișcă lichidă

  • Glazură
  • 4 linguri lapte

  • 4 linguri zahăr

  • 3 linguri cacao

  • 50 g unt

Mod de preparare

  • Începem cu pregătirea aluatului pentru cojile de eclere. Se pune apă la fiert cu puțină sare și cu uleiul. Când dă în clocot se ia de pe foc și se pune făina toată deodată. Se amestecă bine cu un tel pana se omogenizează. Se lasă sa se răcească având grijă sa o mai amestecam din când în când cu telul. Când e doar puțin călduță se adaugă ouăle pe rând, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
  • Aluatul nu trebuie să fie prea moale, pentru că eclerele nu vor crește cum trebuie și se vor lăți în tavă. Aluatul obținut se pune într-un poș cu gaura mare. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se fac bastonașe, lăsând puțină distanță între ele. Se coc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 15 minute, până cresc și se rumenesc ușor și apoi la 180 de grade încă 30 de minute, asta ca să nu rămână crude înauntru. Se lasă la răcit.
  • Într-o cratiță amestecăm făina cu zaharul și cu ouăle, apoi adaugăm laptele încet până se omogenizează totul. Se pune la foc mic să fiarbă până se îngroașă, amestecând des. Mare atenție, este o cremă delicată și se arde repede. Se ia de pe foc, se pune zahărul vanilat, apoi se acoperă cu o folie de plastic (asta ca sa nu facă crema crustă) și se lasă la răcit. Se mixează frișca și se adaugă în cremă câte o lingura pe rând, amestecând ușor să rămână pufoasă. Se taie cojile de eclere în două pe lung, se umple poșul cu cremă și se umplu cojile de eclere, se unesc și se dau la rece până pregătim glazura.
  • Amestecăm laptele cu zaharul și cacaoa, apoi punem la foc mic. Sunt suficiente câteva clocote și devine ca o smântâna. Se adaugă untul tăiat cubulețe mici, mai dăm un clocot și e gata. Se scot eclerele din frigider și cu ajutorul unei lingurițe se pune glazură pe fiecare, apoi se dau din nou la rece până la servire. Cu aceste ingrediente ies cam 3 tăvi de eclere absolut delicioase!

Note bucatar

  • Foarte important este sa nu deschideți cuptorul în primele 15-20 de minute.
  • Poftă bună și spor la gătit!