Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Eclere cu Cremă de Vanilie și Glazură de Ciocolată, o prăjitură extrem de delicioasă, cu parfumuri dragi din bucătăria mamei. Nu este greu de făcut, trebuie doar puțină răbdare și evident dragoste pentru arta culinară. Eu le-am pregătit așa astăzi, dar dumneavoastră le puteți umple cu crema preferată, ciocolată, fistic, fructe de pădure sau frișcă. Glazura de asemeni poate fi de ciocolată albă sau frișcă. Cu răbdare și pasiune pentru prăjituri sunt sigură că veți obține niște eclere delicioase!
Eclere cu Cremă de Vanilie și Glazură de Ciocolată
10
porții20
minutes1
hour10
minutes319
cal1
hour30
minutesPentru această rețetă, avem nevoie de:
Ingrediente
- Coji
60 ml apă
80 g unt
4 ouă
60 ml lapte
120 g făină
- Cremă
500 ml lapte
120 g zahăr
25 g făină
200 ml frișcă lichidă
4 gălbenușuri
25 g amidon
250 g mascarpone
1 esență de vanilie
- Glazură
60 g ciocolată neagră
200 ml frișcă lichidă
alune fără sare
Mod de preparare
- Într-o oală pe foc punem apa, cei 60 ml de lapte, untul și lăsăm să se topească. Apoi, adăugăm făina și amestecăm bine până ce totul devine ca o pastă. După, mutăm compoziția noastră de aluat în bolul robotului și îi dăm drumul să mai amestece puțin. Lăsăm aluatul la răcit pentru 5-10 minute, iar apoi adăugăm ouăle, unul câte unul, în timp ce robotul amestecă la viteză mare.
- Ungem cu puțin aluat colțurile tăvii de cuptor. Apoi, pregătim o hârtie de copt de aceeași dimensiune și o lipim de aluat. Cu ajutorul unui pos, formăm cojile de eclere având grijă să lăsăm puțin spațiu între ele, acestea vor crește la copt! Le băgăm la cuptor la 180 de grade pentru 25 minute, apoi scădem temperatura la 160 grade și le mai lăsăm încă 15 minute.
- Punem cele 4 ouă într-un bol mai mare și cu ajutorul unui tel le amestecăm. Apoi adăugăm zahărul, puțin câte puțin. Continuăm amestecarea până ce tot zahărul s-a dizolvat. După, turnăm puțin lapte, acesta ajutând să fluidizeze compoziția. Adăugăm făina și o încorporăm, continuăm iar cu puțin lapte, iar la final punem amidonul. Restul de lapte îl punem într-o oală pe foc. Când începe să fiarbă oprim focul și adăugăm compoziția pregătită mai devreme. Amestecăm cu un tel, punem esența de vanilie și o mai lăsăm să fiarbă pentru 2 minute. O punem în alt bol, la răcit acoperită de o folie alimentară.
- Într-un bol de plastic mai mare punem cele 250 g de mascarpone. Peste, turnăm frișca lichidă și începem să mixăm totul. Pentru a nu sări peste tot, putem decupa o pungă cu care să acoperim bolul. Spre final adăugăm 3 linguri de zahăr și continuăm să mixăm pentru încă 2 minute. În prima compoziție rece punem treptat compoziția de frișcă și mascarpone. Le amestecăm cu atenție și crema noastră este gata!
- Lăsăm cojile la răcit complet, apoi le pregătim pentru a le umple. Cu ajutorul unui bețișor facem 3 găuri la baza lor. Folosim un pos sau o seringă de prăjituri și le umplem până vedem crema. Repetăm acest proces până toate sunt gata. Când am terminat le curățăm baza de cremă cu ajutorul unui cuțit.
- Într-un castron punem frișca lichidă, înfierbântată la microunde 40 de secunde și ciocolata pătrățele. Amestecăm cu o lingură până se dizolvă ciocolata. Aceasta este glazura de ciocolată! Scufundăm doar partea de sus a eclerelor în ea, iar apoi le lăsăm să se scurgă pe un grătar. La final presărăm peste ele alunele bucățele și rețeta noastră de Eclere cu Cremă de Vanilie și Glazură de Ciocolată este gata!
Video Rețetă
Note bucătar
- Dacă vedeți că untul se topește mai greu, îl puteți ajuta dumneavoastră cu o lingură de lemn.
- Lipim hârtia de copt de aluat pentru ca aceasta să stea bine și să nu se miște în tavă.
- Crema se poate pregăti doar cu făina, iese la fel de bine.
- Pentru ca frișca să nu sară peste tot când o mixăm, putem decupa o pungă cu care să acoperim bolul.
- Foarte important este sa nu deschideți cuptorul în primele 15-20 de minute după ce cojile s-au copt.
- Poftă mare la eclere delicioase!