Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Eclere cu Cremă de Vanilie și Glazură de Ciocolată, o prăjitură extrem de delicioasă, cu parfumuri dragi din bucătăria mamei. Nu este greu de făcut, trebuie doar puțină răbdare și evident dragoste pentru arta culinară. Eu le-am pregătit așa astăzi, dar dumneavoastră le puteți umple cu crema preferată, ciocolată, fistic, fructe de pădure sau frișcă. Glazura de asemeni poate fi de ciocolată albă sau frișcă. Cu răbdare și pasiune pentru prăjituri sunt sigură că veți obține niște eclere delicioase!

Eclere cu Cremă de Vanilie și Glazură de Ciocolată

5 from 2 votes
Course: Desert, DulciuriCuisine: FrancezăDifficulty: Ridicată
Porții (bucăți)

10

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

1

hour 

10

minutes
Calorii / 100 g

319

cal
Gata în

1

hour 

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Coji
  • 60 ml apă

  • 80 g unt

  • 4 ouă

  • 60 ml lapte

  • 120 g făină

  • Cremă
  • 500 ml lapte

  • 120 g zahăr

  • 25 g făină

  • 200 ml frișcă lichidă

  • 4 gălbenușuri

  • 25 g amidon

  • 250 g mascarpone

  • 1 esență de vanilie

  • Glazură
  • 60 g ciocolată neagră

  • 200 ml frișcă lichidă

  • alune fără sare

Mod de preparare

  • Într-o oală pe foc punem apa, cei 60 ml de lapte, untul și lăsăm să se topească. Apoi, adăugăm făina și amestecăm bine până ce totul devine ca o pastă. După, mutăm compoziția noastră de aluat în bolul robotului și îi dăm drumul să mai amestece puțin. Lăsăm aluatul la răcit pentru 5-10 minute, iar apoi adăugăm ouăle, unul câte unul, în timp ce robotul amestecă la viteză mare.1 - Eclere cu Cremă de Vanilie și Glazură de Ciocolată
  • Ungem cu puțin aluat colțurile tăvii de cuptor. Apoi, pregătim o hârtie de copt de aceeași dimensiune și o lipim de aluat. Cu ajutorul unui pos, formăm cojile de eclere având grijă să lăsăm puțin spațiu între ele, acestea vor crește la copt! Le băgăm la cuptor la 180 de grade pentru 25 minute, apoi scădem temperatura la 160 grade și le mai lăsăm încă 15 minute.2 - Eclere cu Cremă de Vanilie și Glazură de Ciocolată
  • Punem cele 4 ouă într-un bol mai mare și cu ajutorul unui tel le amestecăm. Apoi adăugăm zahărul, puțin câte puțin. Continuăm amestecarea până ce tot zahărul s-a dizolvat. După, turnăm puțin lapte, acesta ajutând să fluidizeze compoziția. Adăugăm făina și o încorporăm, continuăm iar cu puțin lapte, iar la final punem amidonul. Restul de lapte îl punem într-o oală pe foc. Când începe să fiarbă oprim focul și adăugăm compoziția pregătită mai devreme. Amestecăm cu un tel, punem esența de vanilie și o mai lăsăm să fiarbă pentru 2 minute. O punem în alt bol, la răcit acoperită de o folie alimentară.3 - Eclere cu Cremă de Vanilie și Glazură de Ciocolată
  • Într-un bol de plastic mai mare punem cele 250 g de mascarpone. Peste, turnăm frișca lichidă și începem să mixăm totul. Pentru a nu sări peste tot, putem decupa o pungă cu care să acoperim bolul. Spre final adăugăm 3 linguri de zahăr și continuăm să mixăm pentru încă 2 minute. În prima compoziție rece punem treptat compoziția de frișcă și mascarpone. Le amestecăm cu atenție și crema noastră este gata!4 - Eclere cu Cremă de Vanilie și Glazură de Ciocolată
  • Lăsăm cojile la răcit complet, apoi le pregătim pentru a le umple. Cu ajutorul unui bețișor facem 3 găuri la baza lor. Folosim un pos sau o seringă de prăjituri și le umplem până vedem crema. Repetăm acest proces până toate sunt gata. Când am terminat le curățăm baza de cremă cu ajutorul unui cuțit.5 - Eclere cu Cremă de Vanilie și Glazură de Ciocolată
  • Într-un castron punem frișca lichidă, înfierbântată la microunde 40 de secunde și ciocolata pătrățele. Amestecăm cu o lingură până se dizolvă ciocolata. Aceasta este glazura de ciocolată! Scufundăm doar partea de sus a eclerelor în ea, iar apoi le lăsăm să se scurgă pe un grătar. La final presărăm peste ele alunele bucățele și rețeta noastră de Eclere cu Cremă de Vanilie și Glazură de Ciocolată este gata!6 - Eclere cu Cremă de Vanilie și Glazură de Ciocolată

Video Rețetă

Note bucătar

  • Dacă vedeți că untul se topește mai greu, îl puteți ajuta dumneavoastră cu o lingură de lemn.
  • Lipim hârtia de copt de aluat pentru ca aceasta să stea bine și să nu se miște în tavă.
  • Crema se poate pregăti doar cu făina, iese la fel de bine.
  • Pentru ca frișca să nu sară peste tot când o mixăm, putem decupa o pungă cu care să acoperim bolul.
  • Foarte important este sa nu deschideți cuptorul în primele 15-20 de minute după ce cojile s-au copt.
  • Poftă mare la eclere delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentLimonadă Răcoritoare cu Mentă
Articolul următorMarmelada de Gutui si Mere
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.