Bună ziua dragii mei! Astăzi vă voi prezenta rețeta de Cremă de Ciocolată cu Cacao și Unt, o rețetă de cremă gustoasă, mătăsoasă și aromată. O puteți folosi pentru umplerea torturilor, ruladelor sau oricăror altor bunătăți ce necesită pregătirea unei creme. Această cremă o recomand cu căldură, este deosebit de gustoasă și chiar dacă necesită puțin timp pentru preparare, rezultatul va fi deosebit, vă asigur!

Cremă de Ciocolată cu Cacao și Unt

5 from 1 vote
Course: Creme, Rețete rapideCuisine: ItalianăDifficulty: Medie
Porții

8

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

25

minutes
Calorii / 100 g

198

kcal
Gata în

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 700 ml lapte

  • 250 g zahăr

  • 80 g amidon

  • 60 g cacao

  • 200 g fulgi ciocolată

  • 200 g unt

  • 1 esență vanilie

Mod de preparare

  • Cernem cacaoa și amidonul într-un bol mai mare. Adăugăm zahărul și amestecăm bine cu o lingură. Apoi, punem 1 linguriță de esență de vanilie și aproximativ 200 ml de lapte, pe care îl adăugăm treptat, amestecând continuu. Continuăm până compoziția devine cremoasă.1 - Cremă de Ciocolată cu Cacao și Unt
  • Într-o oală pe foc punem 500 ml de lapte. Adăugăm compoziția pregătită mai devreme și le amestecăm până ce totul se îngroașă. Când este gata, stingem focul și punem fulgii de ciocolată. Folosind un tel, amestecăm bine crema pentru a se dizolva fulgii de ciocolată. După, o punem într-un bol, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm la răcit la temperatura camerei. Când este rece, adăugăm untul puțin câte puțin, o mixăm bine și rețeta noastră de Cremă de Ciocolată cu Cacao și Unt este gata!2 - Cremă de Ciocolată cu Cacao și Unt

Video Rețetă

Note bucătar

  • Sfatul meu este ca întotdeauna să cernem cacaoa și amidonul, așa nu vom avea cocoloașe.
  • Dacă nu vreți să folosiți amidon, puteți folosi făină cernută, aceeași cantitate.
  • Dacă nu aveți fulgi de ciocolată, puteți tăia cu cuțitul ciocolată amăruie cu 50% cacao.
  • Poftă mare la o cremă de ciocolată cu care să umpleți prăjituri delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentSalată Orientală de Primăvară
Articolul următorCremă Pufoasă cu Frișcă și Mascarpone
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.